У ЛМР розповіли про стан освітніх закладів, які постраждали від ракетного обстрілу РФ 29 грудня

12-c6d75fac
Фото: ЛМР

Внаслідок ракетного обстрілу Росії Львова були пошкодженні три школи та один дитячий садочок. Зараз в деяких з цих закладів освіти вже замінили вікна та двері.

Про це повідомив начальник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк та розповів деталі відновлення, як передає пресслужба міськради.

Детальніше про стан кожного освітнього закладу

Так, у СЗШ №86 було пошкоджено 7 вікон, 2 дверей та димарі. Станом на сьогодні там замінили усі вікна. Тому заклад є безпечним для того, аби діти тут навчались. Усі роботи виконані коштом міста.

 У ліцеї «Сихівському» були знищені 13 вікон різних розмірів, а також 15 склопакетів у окремих вікнах, а також - пошкоджено деякі двері. Там замінили усі вікна, та триває заміна склопакетів у окремих конструкціях. Вже з 15 січня заклад буде готовим до проведення уроків. Усі роботи виконані коштом міста.

У садочку №78 вибито 25 вікон, 1 віконно-дверний блок, а також 4 склопакети у окремих вікнах і деякі двері. Там розпочали заходи зі заміни вікон. Заклад вже з 9 січня відновить роботу у режимі чергової групи. Повністю відновити роботу дитячого садка у звичному режимі можна буде вже 15 січня. Усі роботи виконуються коштом міста.

За інформацією ЛМР, найбільше постраждав ліцей «Оріяна». Там РФ значно пошкодила понад 280 вікон, 111 дверей (з них 44 потребують заміни, інші ремонту). Станом на сьогодні, завдяки благодійній організації зроблено заміри пошкоджених вікон і дверей. Коштом міста вже встановлено 30 вікон на коридорах. Завтра у закладі почнуть монтувати ще 70 вікон коштом благодійного фонду. Водночас, також зараз очікують технічного звіту пошкодженої будівлі, щоб якнайшвидше відновити пошкодження. Тому в цьому закладі відновлять навчання – 15 січня. Однак поки всю будівлю не відремонтують тут навчання відбуватиметься у дві зміни.

Атака по Львову 29 грудня

Нагадаємо, що вночі та вранці 29 грудня РФ завдала масового удару по об’єктах критичної інфраструктури, промислових та військових об’єкти України в Києві, Львові, Одесі, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі й інших містах.

Зокрема у Львові близько 4:42 год пролунали вибухи, в області та місті спрацювала протиповітряна оборона. Пізніше мер Львова Андрій Садовий повідомив про два влучання дронами в межах міста.

Згодом стало відомо, що вранці на Львів були запущені крилаті ракети. Пролунали приблизно чотири гучні вибухи. За інформацією голови ЛОВА Максима Козицького, ракета влучила в житловий будинок, є постраждалі. Внаслідок падіння уламків виникла пожежа в одному з міських ліцеїв. Через ворожий обстріл Львова загинув український спортсмен Віктор Кобзистий.

Згодом стало відомо, що найбільше постраждав один з дворів Сихівського району, загалом – близько 18 будинків та 4 навчальні заклади (три школи і дитсадок). Так, вже відбулося виїзне засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де було прийнято рішення про виділення близько 35 млн грн з резервного фонду міського бюджету на допомогу мешканцям постраждалих будинків.

Як повідомили у повітряних силах ЗСУ, усього росіяни випустили по Україні 158 повітряних цілей, зокрема: «кинджали», С-300, крилаті ракети, безпілотні літальні апарати, Х-101/Х-505. Внаслідок цього, є загиблі та постраждалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: