Сучасний ветеранський центр відкрили у Львові

image - 2024-01-11T161728.712
Фото Романа Балука для Львівської міської ради

У Львові на вулиці Генерала Чупринки, 85 у приміщенні Франківської районної адміністрації запрацював офіс нового формату для ветеранів. Також біля нього працюють ЦНАП та відділ соціального захисту, що значно спрощує оформлення багатьох послуг.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Там розповіли, що тут надаватимуть послуги з психологічної реабілітації та соціальної адаптації, юридичну та інформаційну допомогу, а також проводитимуть різні соціальні заходи.

У такому ветеранському закладі є спеціальне приміщення для проведення майстер-класів, групи підтримки для дружин ветеранів/нок, пошуку роботи. Також тут облаштували дитячу кімнату, в якій ветерани чи рідні військових мають змогу залишати дитину.

Крім того, ветерани й ветеранки зможуть не лише замовляти послуги, а й проводити в центрі час з побратимами. У просторі площею майже 450 квадратних метрів надаватимуть всі види послуг, які місто і держава пропонують захисникам і захисницям.

Водночас у міськраді зазначають, що особливістю закладу є те, що всі працівники – із ветеранського середовища, аби забезпечити надання сервісу за принципом «рівний-рівному».

Ветеранський центр зможе щодня приймати близько 50 відвідувачів. Він працюватиме за таким графіком: з понеділка по п’ятницю, з 9:00 до 18:00 год.

Фото Романа Балука для Львівської міської ради

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що згодом аналоги такого центру мають відкрити у всіх районах міста.

«30 тисяч львів’ян сьогодні на війні. Люди часто повертаються із пораненнями, травмами, тому ми розбудовуємо екосистему людяності НЕЗЛАМНІ. З іншого боку, ветерани потребують місця для живого спілкування, для поради юристів чи психологів, тому для цього потрібні такі локації як цей центр», – розповів міський голова Львова.

Директор департаменту соціальної роботи Міністерства у справах ветеранів України Руслан Приходько підкреслив, що на прикладі Львова у починає втілюватись система, яку напрацьовували весь попередній рік.

Фото Романа Балука для Львівської міської ради

«Ключовим у цьому центрі є комплексний підхід. За один візит сюди людина може закрити безліч питань: адміністративні послуги (отримання різних виписок, довідок, закордонного паспорта тощо), ветеранські послуги, юридична консультація, правнича допомога, спілкування з практичним психологом та багато іншого. А ще дуже правильно, що ці послуги можуть отримувати і рідні військових, адже це про правильний комплексний підхід», – зазначив Руслан Приходько.

«Всі працівники цього центру мають в своїх  сім’ях військових: дружини, сестри, брати. Для нас це було важливою вимогою, адже хочемо, щоб кожен працівник одразу розумів потребу відвідувачів і мав певний ціннісний зв'язок із ними», – додає директорка департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Валентина Бартошик.

Фото Романа Балука для Львівської міської ради

Відвідувачка центру, дружина загиблого воїна та військовослужбовиця Національної гвардії України Світлана Бойко каже, що ветеранський центр потрібний для того, щоб людині було комфортно і легко вирішувати різні питання, з якими вони зіштовхуються: отримати якусь довідку, консультацію чи певний вид допомоги. За її словами, тут є дуже багато можливостей, але, окрім того, різних нюансів, з якими людям подекуди важко самим розібратись, а на місці є всі фахівці, і вони скеровують тебе у правильне русло.

Довідка

У Львові цього року запрацювала комплексна програма підтримки ветеранів війни, родичів сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України. 

Програма передбачає багато різних заходів, аби максимально підтримати і допомогти військовим і їх рідним у різних сферах життя. Це фінансова та юридична підтримка, медична допомога, соціальний супровід, дозвілля, навчання і працевлаштування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: