У Львові демонтували головну різдвяну ялинку

ялинка
Скриншот з відео Максима Гнипа

У п'ятницю, 12 січня, у Львові розібрали головну ялинку міста. Цього разу її засвітили 5 грудня напередодні Дня святого Миколая.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Там розповіли, що спочатку комунальники зняли освітлення, а тоді розкрижували дерево. Після цього стовбур ялинки подрібнять на дрова, а гілки перетворять на органічну підживку на міській компостувальній станції.

Головна різдвяна ялинка Львова 2023

Нагадаємо, що цього року 14-метрову ялинку Львову подарували мешканці Білогорщі Йосип і Галина Панас. Тому дерево, його зрізання, перевезення і встановлення були безкоштовними для міста.

«Ялинку ми встановили напередодні Дня святого Миколая. Оскільки ми цьогоріч перейшли на новий календар, то все відбулося раніше, ніж зазвичай. Ялинка простояла понад місяць впродовж всіх свят. Культурну функцію ялинка виконала, вона тішила своєю оздобою львів’ян та гостей міста і давала хоча б маленьку радість та надію в цей сумний час», – розповіла «Ялинку ми встановили напередодні Дня святого Миколая. Оскільки ми цьогоріч перейшли на новий календар, то все відбулося раніше, ніж зазвичай. Ялинка простояла понад місяць впродовж всіх свят. Культурну функцію ялинка виконала, вона тішила своєю оздобою львів’ян та гостей міста і давала хоча б маленьку радість та надію в цей сумний час», – розповіла керівниця управління культури Львівської міської ради Софія Ліщинська.

Де львів'яни можуть здати ялинку на утилізацію

В управлінні з питань поводження з відходами Львова наголошують, що правильною утилізацією головної ялинки міста показують приклад мешканцям, що робити з новорічними деревами.

Керівник відділу комунікації управління з питань поводження з відходами Львівської міської ради Роман Яцикович зазначив, що минулого року місто зібрало понад 30 тонн ялинок, серед яких і головна ялинка міста. За його словами, це такий символічний крок, адже міська ялинка також мусить бути правильно утилізована. Зокрема до процесу розбирання головної ялинки були залучені працівники ЛКП «Львівсвітло», ЛКП «Зелений Львів» та ЛКП «ТФ «Львівспецкомунтранс».

Так, львів'ян закликають правильно утилізовувати різдвяні деревцята. У Львові діє 6 локацій, куди мешканці можуть їх приносити та залишити біля контейнерів:

  • вул. Виговського, 34 (на майданчику біля Залізничної РА);
  • вул. Володимира Великого, 14а (біля входу в Кіноцентр, що у парку «Горіховий Гай»);
  • вул. Хоткевича – біля входу в парк імені Папи Римського Івана Павла II, поблизу церкви Різдва Пресвятої Богородиці;
  • вул. Татарська, 4-8 (біля контейнерного майданчика);
  • вул. Грабовського, 2 (біля контейнерного майданчика);
  • вул. Шафарика, 16.

Звідти комунальники їх забиратимуть для подальшої утилізації. Крім того. мешканці громади можуть самостійно привезти хвойні на станцію компостування, що на вул. Пластовій, 13, в ЛКП «Зелений Львів» на вул. Замарстинівській, 167а або ж у ЛКП «Львівспецкомунтранс» на вул. Жовківській, 18.

Привозити ялинки можна в робочі дні: з понеділка по п’ятницю, з 09:00 до 16:00 год.

Читайте також Різдвяна ялинка: де виникла традиція її прикрашати і як вона з’явилася в Україні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: