Байден вважає нинішні події у світі переломним моментом

0c8c04b-0b30925-5350290-screenshot-5-fotor-2023070845611
ФОТО З FACEBOOK

Президент США Джо Байден вважає, що нинішні події у світі, зокрема війна Росії проти України, є частиною переломного моменту в історії, коли необхідно посилювати альянси та відносини з партнерами.

Про це розповів координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє Білий дім.

"Президент описує нинішній час, у якому ми живемо, як переломний момент, і він має рацію. Адже якщо ви подивитеся по всьому світу, однією з речей, яка об’єднує, є загроза для демократії" - заявив він.

Про це Кірбі сказав, відповідаючи на запитання, як в адміністрації Байдена можуть схарактеризувати зовнішню політику США на нинішньому етапі, в тому числі стосовно ситуації в Україні та Секторі Гази.

Представник Білого дому уточнив, що загрози для демократії мають різні характери: "Президент вірить у зовнішню політику, яка посилює наших союзників і партнерів, яка будується на альянсах і партнерствах, яка визнає, що Сполучені Штати не можуть зробити все самі. Однак наше лідерство є життєво важливим для розв’язання деяких із цих проблем".

Він висловив упевненість, що зовнішня політика Сполучених Штатів залишиться активною, як і впродовж попередніх трьох років роботи адміністрації Байдена.

Читайте також: Україна та Велика Британія підписали безпекову угоду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: