Не проґавте грант: можливості для фермерів, екопідприємств та істориків

IMG_1929
Фото: архів ІА Дивись.info, ілюстративне

Грантова підтримка надається українським підприємцям, котрі прагнуть започаткувати або розвинути власну справу. Це безповоротна фінансова допомога для реалізації проєктів, що від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну здебільшого скеровується на мікро- малий та середній бізнес.

ІА Дивись.info розповідає, які нині є пропозиції для підприємців Львівщини.

Розвиток свинарства

Підприємства у галузі свинарства мають змогу отримати до 14,8 мільйона гривень співфінансування для проєктів, пов'язаних із розвитком.

Кошти надаватимуть на впровадження контрактної та/або кооперативної моделі вирощування свиней. Загалом грантодавець обере три проєкти (остаточна сума співфінансування кожного залежить від запропонованої діяльності).

Фото: архів ІА Дивись.info

Розглядатимуть заявки від українських мікро-, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП), операторів свиноферм, які планують запровадити контрактну та/або кооперативну модель вирощування свиней.

Умови для підприємств:

  • розробка моделі контрактної та/або кооперативної моделі вирощування свиней;
  • підвищення ефективності ММСП в секторі свинарства;
  • створення нових робочих місць для жінок, внутрішньо переміщених осіб та представників інших вразливих груп населення;
  • збільшення продажів комерційної продукції на розширення ринків збуту;
  • підтримка впровадження кращих виробничих практик, нових технологій та міжнародних стандартів якості та простежуваності безпечності харчового ланцюга.

До 22 січня 2024 року потрібно зареєструватися для участі у передзаявочному онлайн-семінарі на електронну адресу: [email protected].

Кінцевий термін подачі заявок — не пізніше 18:00 9 лютого 2024 року.

Вшанування історії

Українські проєкти, котрі вшановують історію, мають змогу отримати до 80 тисяч євро на розвиток ініціатив.

Побудована у другій половині XVII століття дерев'яна святиня святого Микити у селі Дерів Кам’янка-Бузького району, яку відновили кілька років тому. Ілюстративне фото, з архіву ІА Дивись.info

В межах конкурсу підтримають проєкти, які:

  • мають справу з конкретними історичними місцями, особами/родинами, подіями, компаніями, будівлями часів націонал-соціалізму в місцевому контексті;
  • використовують доступні історичні джерела як важливу складову історичної освіти;
  • створюють освітні можливості для свідків та їхніх нащадків, інтегровані в ширший контекст проєкту;
  • пов’язують історію і сучасність та ініціюють критичний аналіз;
  • ставлять під сумнів національні наративи;
  • створюють вплив на місцевому та регіональному рівнях через відповідні партисипативні заходи та зв’язки з громадськістю.

Заявки приймають до 15 лютого 2024 року на адресу: [email protected].

Екотехнології

Малі та середні підприємства можуть отримати до 59 тисяч 500 євро на забезпечення нових шляхів співпраці у конкурсі на створення моделей та інфраструктури для підтримки заміни двигунів внутрішнього згорання екологічно чистими станціями тощо.

Фото: emgroup.com.ua

Конкурс відкритий для малих та середніх підприємств, які відповідають таким вимогам:

  • зареєстровані як юридичні особи не більше 10 років тому;
  • зареєстровані як юридичні особи або в країні-члені ЄС, або в третій країні, пов’язаній з програмою«Горизонт Європа», включаючи Україну;
  • мають щонайменше трьох штатних працівників;
  • конкурс адресовано одній юридичній особі (бенефіціару), тож пропозиції можуть подаватися одноразово від одного підприємства.

Сфери завдань грантового конкурсу охоплюють три основні теми:

  1. Енергія та мобільність. Нові партнерства, нові бізнес-моделі та нова інфраструктура для підтримки заміни двигунів внутрішнього згоряння екологічно чистими паливно-рушійними рішеннями потребують нових технологій транспортних засобів, зарядних станцій/заправок, а також створення попиту на паливо.
  2. Стала логістика міста. Перевезення вантажів, доставка посилок і будівельних матеріалів на майданчики, вивезення побутових та комерційних відходів. Необхідна співпраця між широким колом партнерів та нові транспортні засоби, бізнес-моделі та технології.
  3. Мобільність майбутнього. Нові послуги та проривні технології, які сприятимуть надійності, доступності, регулярності впровадження масового транзиту.

Заявки приймають до 19 лютого 2024 року.

Детальніша інформація: https://eiturban.awardsplatform.com/

Як підприємцям не проґавити грант?

Керівниця відділу роботи із бізнесом «Інвест офісу», що діє у Львові, Олена Глинка, розповідала ІА Дивись.info про ключові правила написання та подачі заявки на грант.

Зокрема, бізнесменам варто звернути увагу не лише на чітке оформлення ідеї, а й коректність внесення даних, відсутність штрафів та судових впроваджень. Що ще варто знати — у матеріалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: