У двох селищах на Львівщині запровадили карантин через сказ у кота та лисиці

43
ілюстративне фото з відкритих джерел

У смт Східниця і селищі Раневичах, що у Львівській області, п'ятикілометровій зоні навколо них діятимуть карантинні обмеження на два місяці через сказ, який виявили в кота та лисиці.

Про це повідомили в Львівській обласній військовій адміністрації у середу, 17 січня.

Там розповіли, що в Східниці кіт вкусив дівчинку і після цього через декілька днів загинув. Також у с. Раневичі лисиця зайшла на одне з подвірʼя та вкусила собаку. Водночас господар дому вбив лисицю. Після цього собак вакцинували проти сказу. А на місці загибелі кота, а також на подвірʼї – провели дезінфекцію.

Згодом, 15 січня, Львівська регіональна державна лабораторія провела дослідження та підтвердила наявність вірусу сказу в кота та лисиці.

Тепер в населених пунктах будуть проводити довакцинацію всіх собак та котів. А карантин триватиме до 16 березня включно, якщо не зафіксують нові випадки захворювання.

Читайте також Недуги «з вулиці»: як можна підхопити сказ

Довідка

Сказ — це гостре інфекційне захворювання тварини і людини. Вони характеризується розвитком енцефаліту зі стрімким пошкодженням центральної нервової систем.

Людина може заразитися сказом від інфікованої тварини через: укус; подряпину та мікроушкодження шкіри; потрапляння зараженої слини на слизові оболонки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: