Контролери Львівавтодору фіксують факти невидачі квитків пасажирам

-6dabe269
Фото ілюстративне, автор: Роман Балук

Цього місяця вже зафіксовано 5 таких випадків

За інформацією відділу з контролю та оплати ЛКП «Львівавтодор», пише пресслужба Львівської міської ради, із початку січня цього року виявлено 5 випадків невидачі водіями громадського транспорту квитків пасажирам.

Порушення вчинили водії маршрутів № 14 і №25 – перевізник ТзОВ «Міра і К», водій маршруту №31 – перевізник АТП-14630, та водій маршруту №37 – перевізник ЛК АТП №1. У випадках з водіям маршрутів №14, 25 і 37 контролери ЛКП «Львівавтодор» викликали представників Національної поліції, які склали протоколи про вчинені правопорушення. У випадку з порушенням водієм маршруту №31 усі матеріали передано представнику перевізника для розгляду ситуації.

«Коли пасажир заходить у громадський транспорт і сплачує за проїзд, то водій зобов’язаний видати йому квиток. Адже зараз на маршрутах активно працюють контролери. Коли контролер заходить у транспорт, то, найперше, перевіряє пасажирів, і в разі відсутності квитка виписує їм  штраф. Однак, виявляються, що є випадки, коли пасажир таки оплатив за проїзд, та водій не видав йому квитка.

У таких випадках наші контролери викликають поліцію і вже вона складає протокол на водія. Такі дії водія трактуються як крадіжка і шахрайство. Також поліція перевіряє сам транспортний засіб на предмет його справності, наявність страховки тощо.

Відтак, вже цього року, фактично за два тижні, було зафіксовано 5 таких випадків. По більшості з них було викликано поліцію, яка склала відповідні протоколи. 

Зі свого боку закликаємо водіїв громадського транспорту Львова, не порушувати законодавство і видавати квитки пасажирам, які оплатили за проїзд. Щоб не доводилося бути притягнутим до відповідальності правоохоронними органами», - наголошують у ЛКП «Львівавтодор».

Нагадаємо, 11 грудня минулого року у Львові на всіх міських маршрутах запрацювала безготівкова оплата проїзду. Відтоді в автобусах, трамваях та тролейбусах діють єдині тарифи, а пасажири мають можливість розрахуватися транспортною карткою ЛеоКарт, банківською картою чи пристроєм з NFC. Також залишається можливість оплати готівкою у водія, однак, цей спосіб оплати є найдорожчим. Пільговики, за винятком учасників бойових дій, та учні можуть здійснювати безоплатні поїздки на підставі відповідних ЛеоКарт. Студенти можуть їздити у всіх видах транспорту за пів ціни, якщо вони мають студентські ЛеоКарт. Також на всіх маршрутах розпочав працювати контроль. Штраф за неоплачений/незавалідований проїзд складає 300 грн.

Читайте також: Місяць, як у Львові діє е-квиток: підсумки

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: