Львівщина: головні події за добу

420050125_7028472153856065_4062693730045219463_n
На фото – частина «Живого ланцюга», який простягнувся 21 січня 1990 року у різних містах нашої держави на знак Соборності України на шляху до незалежності

Минулої доби на Львівщині один раз лунало оповіщення про повітряну тривогу – через зліт МіГ-31К. Небезпека не підтвердилася. Сьогодні також оголошували повітряну тривогу. Вона тривала з 12:58 по 13:05. В області спокійно.

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

З його слів, Львівщина прощається з трьома воїнами, які віддали за Україну найцінніше – власні життя:

- Остап Мороз

- Іван Юрків

- Микола Шостак

Великомостівська громада зібрала понад 116 тис. грн на дрони для захисників. За ці кошти придбали 4 FPV-дрони, які відправлять аеророзвідникам у Бахмуті, а залишок розподілять між двома підрозділами, у яких воюють місцеві жителі, – на БпЛА та систему РЕБ.

"У Карітас Стрийської єпархії відбувся форум соціального служіння «Взаємодія заради стійкості». Його ціль – обмін досвідом розвитку соціального служіння на парафіях, обговорення успішних кейсів та труднощів, з якими стикаються громади. До заходу долучились представники духовенства, влади та 50 учасників з восьми парафій Стрийської єпархії. Коли ми чуємо слово «Карітас», знаємо, що це про сильних людей, відповідальність і професійність команди, гарну взаємодію" - написав Козицький.

За кошти донорів у трьох бібліотеках Червоноградської громади створили сучасні коворкінг-центри. Для книгозбірень придбали комп‘ютери, принтери, комп‘ютерні столи, стільці та інше необхідне обладнання. Проєкт «Людський вимір: Інклюзивні дані для стабільності та розвитку» втілює «Міжнародна організація з міграції» (МОМ) в партнерстві зі «Західноукраїнським ресурсним центром», фінансує його Посольство Канади.

Також, сьогодні на площі біля Львівської Опери до Дня Соборності встановили рекорд України.

На площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету імені Соломії Крушельницької розгорнули найбільший Державний прапор із побажаннями від військовослужбовців та дітей.

Нагадаємо, сенат штату Каліфорнія підтримав встановлення побратимських відносин зі Львівщиною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: