У Львові встановили національний рекорд - найбільший прапор з підписами військових та дітей

2
Фото: ЛОДА

У центрі Львова з нагоди Дня Соборності України та 105-ї річниці Акту УНР та ЗУНР встановили національний рекорд, розгорнувши 20 метровий прапор з підписами військових та школярів зібраних по всій Україні та на лінії фронту.

Про це повідомляє Львівська обласна державна адміністрація.

Сьогодні, 21 січня, Львівщина відзначає День Соборності України та 105-ту річницю Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської народної республіки.

З цієї нагоди на площі перед Львівською оперою провели перформанс «Мій найцінніший прапор».

Учні та ліцеїсти Львівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут урочисто внесли прапор України на площу. Синє полотно підписане тисячами побажань від дітей України, публічних людей, волонтерів, благодійників, освітян та культурних діячів. Жовте полотно - захисниками України на лінії фронту.

Шлях найціннішого прапора був не простий, адже він проїхав тисячі кілометрів з військовими капеланами та волонтерами, пройшов окопи, блокпости, їздив у медичному евакуаційному автомобілі, загалом на сьогодні вже відвідав 30 бригад ЗСУ  і понад 20 міст України.  А також побував у Верховній Раді, де його підписав Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Синє і жовте полотно зшиті в єдиний Прапор України з підписами.

«Цей стяг – символ єдності, завдяки якій Україна виборює перемогу. Разом ми сильні. Відстоїмо себе та нашу землю. Україна – Соборна»,-  зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Під час урочистостей відбулось встановлення рекорду України «Найбільший український прапор із побажаннями від військових та дітей, зібраних по всій Україні та лінії фронту». Рекорд зафіксували у кількості 1300 підписів школярів та 148 підписів військових.

Ініціаторами створення прапору стала телестудія «Кадрики» Ірини Климович та Стефанії Хом’як.

Найбільший Державний прапор зберігатимуть у воєнно-історичному музеї Будинку Офіцерів, що на вулиці Театральній.

Тут опісля перформансу відбувся Фестиваль «Соборність», який цьогоріч провели вперше. Першою на заході виступила пара з бальним танцем – учасником пари є танцюрист з Маріуполя, який був пораненим. 

У фестивалі взяли участь 9 колективів і 3 вокалісти.

Читайте також про головні події за добу на Львівщині

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: