Головні події за добу на Львівщині

420643097_767245012101725_8073314133738963481_n
На фото – шкільний спортзал у Бродівській громаді, який перетворився на ярмаркову локацію

Минулої доби повітряних тривог на Львівщині не було. Сьогодні о 12:16 Повітряні Сили просигналізували про небезпеку. Через зліт винищувача МіГ-31К для всієї України була загроза удару «кинджалами». Небезпека не підтвердилася.

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

З його слів, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку та вірність військовій присязі Президент України нагородив захисника зі Судововишнянської громади Сергія Мрака орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

"Сьогодні вшановуємо світлу пам’ять захисника Андрія Копичина. Воїн – львівʼянин. Був кулеметником у лавах 103-тя окрема бригада територіальної оборони Збройних Сил України. Загинув під час евакуації пораненого побратима. Вічна пам’ять та шана" - написав Козицький.

Львівщину з робочим візитом відвідав заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач. У межах візиту йому презентували роботу автоматизованої системи оплати проїзду, зокрема системи «Check-In/Cheсk-Out». Нагадаємо, Львівщина першою в Україні запровадила е-квиток у приміських та міжміських автобусних маршрутах.

Субвенцією на проведення та виготовлення нормативно-грошової оцінки у 2023 році скористалися 10 громад нашої області. П’ять, а це: Заболотцівська, Золочівська, Красненська, Турківська та Сокальська, – затвердили технічну документацію до 15 липня, а отже зможуть отримати прибуток від користування землею за новим розрахунком вже цьогоріч. За прогнозами, він збільшиться у 3-5 разів. Точні цифри повідомлять після першого півріччя. Окрім цього, субвенцію з обласного бюджету отримали: Добросинсько-Магерівська, Жовківська, Мостиська, Мурованська та Східницька територіальні громади. Загальна сума співфінансування для 10 громад становить 5,6 млн грн.

У межах заходу «Зелена трансформація: Reunion», який відбулася у Києві, 9 громад-членів Всеукраїнської Асоціації ОТГ отримали відзнаки «Зелене серце», зокрема, Підберізцівська громада Львівського району. Ці нагороди вручили лідерам проєктів та лідерам громад за їхній вагомий персональний внесок у розвиток зеленої трансформації.

У Пустомитах завершили реконструкцію першої черги очисних споруд. Підготовчі та власне ремонтні роботи тривали майже три роки. Загальна вартість проєкту – понад 50 млн грн, які сукупно надали з обласного, районного та місцевого бюджетів. У 2024 році запланували продовжити реконструкцію ІІ черги для повного запуску очисних споруд.

Стрийщина повністю декомунізувалась. Позбулися останнього комуністичного пам’ятника у с. Берездівці Новороздільської ТГ. У районі, згідно з інвентаризацією, станом на 2023 рік було 29 ідеологічних об’єктів радянського періоду.

Станом на сьогодні серед громад нашої області ідолів радянського режиму не позбулася лише Лопатинська громада Червоноградського району. Там їх досі є ще 7. Дуже прошу місцеву владу та жителів звернути увагу і вирішити це питання бодай на другому році повномасштабної війни.

На базі Бісковицького ЗЗСО створили осередок професійної майстерності педагогічних працівників та вже провели перше засідання і тренінг щодо викликів Нової української школи.

Органічні виробники Львівщини можуть отримати компенсацію до 90% вартості сервісних послуг. Спільна ініціатива від «Органік Стандарт» і Програми USAID АГРО сприятиме посиленню локального органічного виробництва та підтримає такі підприємства в питаннях експорту.

Благодійний фонд «ChildFund Deutschland» продовжує допомагати переселенцям на Стрийщині. Цього разу представники фонду у співпраці з Координаційним центром, що діє при Стрийській РВА, надали цільову допомогу для ВПО у вигляді ваучерів на купівлю харчів. Допомогу отримали 70 сімей зі Стрийської, Моршинської та Сколівської громад.

Trevor Buffery, Olly Harding, Nick Hills іUkraine Humanitarian Hub – організації завдяки яким Відділення комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Центру надання соціальних послуг Золочівської міської ради отримало нове спеціалізоване авто. Це важливий допоміжний засіб, який підвищить комфорт при переміщенні людей з інвалідністю та здійсненні інших соціальних функцій.

Молодь Ожидова зі щедрівками та вертепом назбирала на потреби захисників майже 96 тис. грн. За частину коштів вже придбали генератор і зарядну станцію, які передали військовим.

Для військовослужбовців 24 ОМБр імені короля Данила Дрогобицька громада закупила за кошти міського бюджету два розвідувальні дрони Mavic 3, один з них з тепловізором, загальною вартістю 300 тис. грн.

З ініціативи та за підтримки Великолюбінської селищної ради, гвардійцям 45 полку імені Олександра Красіцького передали безпілотний авіаційний комплекс «RAS 7-01». Цей засіб допоможе гвардійцям підвищити ефективність виконання службово-бойових завдань.

Кам'янка-Бузька громада передала чергову партію допомоги 141 окремій стрілецькій бригаді, командиром кулеметного взводу якої є житель цієї громади. Йдеться про бензопилу з комплектуючими до неї, 8 газових обігрівачів, 20 павербанків, термоустілки, зігріваючі пластирі. Також передали монокуляр нічного бачення та окопні свічки, воскові диски-розпалювачі, які виготовили працівники ЗДО №4 та Народного дому с. Тадані.

За запитом військовослужбовця, жителя с.Вирів, від Жовтанецька територіальна громада передали автомобіль Mitsubishi L200 за підтримки фонду YoUkraine. Крім цього, за донати громади купили і відправили рації та шини на загальну суму майже 53 тис. грн.

А на фото – шкільний спортзал у Бродівській громаді, який перетворився на ярмаркову локацію. У Станіславчицькому ЗЗСО І-ІІ ст. з дошкільним підрозділом ім. Тимофія Бордуляка торгували смачненьким і збирали гроші на ЗСУ. Під стінами розгорнули імпровізовані прилавки, щедро прикрашені декораціями у національних кольорах. Учні, батьки та вчителі доклали чимало зусиль, щоб підтримати наших воїнів. Вторговані майже 25 тис. грн підуть на підтримку захисників.

Нагадаємо, що цього тижня Львів передав військовим техніку та обладнання на 11,6 млн грн

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: