У Львові дівчинка з Бахмута проходить реабілітацію після мінно-вибухової травми

photo1705994248
Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі проходить реабілітацію дівчина з Бахмута. Вона отримала травму хребта через уламки ракет.

Про це повідомили в медичному закладі.

Там розповіли, що за короткий час медикам уже вдалось досягти перших результатів. Адже дитина вже починає самостійно стояти, повзати та робить перші самостійні кроки.

«Коли ми починали реабілітацію, Ліза могла лише лежати та сидіти з підтримкою. Спершу ми навчали її стояти з допомогою вертикалізатора. Потім працювали над сидінням і рачкуванням. Іноді через сльози, але у реабілітації дітей це є досить часто через відсутність мотивації», - зазначає перші заняття з дівчинкою фізична терапевтка Галина Щукіна.

 Загалом дівчинкою працювала мультидисциплінарна команда Центру: лікар фізичної та реабілітаційної медицини, фізичні терапевти та їх асистенти, невролог, рефлексотерапевт, педіатр. 

«Ліза змінилась насамперед емоційно. Вона охоче йде до нас на заняття, бо довіряє нам. Тому ми маємо такі хороші результати. Заняттями нам вдалось укріпити усі групи м’язів дівчинки. Вона зараз може стояти з допоміжними засобами, починає самостійно повзати, пересувається у спеціальних ходунках або зі сторонньою підтримкою», - розповідає фізичний терапевт Віталій Гречка.

Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

За словами лікарів, Ліза й сама дуже вірить, що буде колись ходити і навіть бігати.

«Її дуже мотивують до занять інші дітки, які ходять. Вона хоче разом із ними бавитись, стрибати. Тому, попри вік, охоче займається, і досягає результатів», - говорить Анна Галик (Anna Galyk ), керівник Клініки комплексної медичної реабілітації.

У медичному закладі підкреслили, що фахівці Клініки володіють різними ефективними методиками реабілітації для максимального відновлення втрачених фізичних функцій у дитини.

Читайте також Львівські хірурги прооперували 5-річного пацієнта з розщіленою губи

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: