У Львові прооперували дитину, у якої дев'ять років болів живіт

420109019_870321488429109_1962847273352571156_n
Фото: центр дитячої медицини, лікарні «Охматдит»

Львівські хірурги прооперували 9-річну пацієнтку, яка впродовж життя скаржилась на періодичні болі у животі та нудоту. Діагноз дівчинці все ніяк не могли поставити.

Про це розповіли у Центрі дитячої медицини, лікарні «Охматдит».

Пацієнтка Христина зі Сколе, що на Львівщині. Коли вона була зовсім маленькою, лікарі діагностували в дівчинки дискінезія жовчного міхура, що лікували всі ці роки. Та виявилось, що це неправильний діагноз, адже біль і нудота не зникали.

Нещодавно дівчинка раптово отруїлася та потрапила до місцевої лікарні. Там Христину дообстежили через високу температуру та порадили піти на УЗД.

На ультразвуковій діагностиці у дівчинки виявили вроджений гідронефроз 2-3 ступеня — хронічне розширення ниркових балій та чашок, що призводить до порушень відтоку сечі. Це призводить до стискання ниркових канальців, порушення кровотоку всередині ураженого органу та відмирання тканин ураженого органу. Недуга постійно прогресує.

«Коли Христина, до прикладу, більше пила чи мала супутні захворювання звуження сечовивідних шляхів проявлялося найбільше. Тобто, нирку роздувало і було боляче. До нас дівчинка потрапила саме тоді, коли було загострення і було на УЗД легше побачити це звуження», — розповів уролог Ігор Гримак.

Дівчинку успішно прооперували.

Раніше ми розповідали, що у Львові прооперували 13-річну пацієнтку, яка мала гострий перелом голівки лівої стегнової кістки, через що не могла ходити. Аби дівчина знову стала на ноги, довелось виконати три втручання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: