«Вертеп на Схід»: студенти зі Львова їздили із колядою на деокуповану Харківщину

1
Фото: УКУ

Впродовж семи днів активісти провели понад 60 виступів у селах Іванчуківка, Веселе, Чистоводівка, Липчанівка та Павлівка на Ізюмщині, Харківської області.

Про це повідомляє Львівська обласна державна адміністрація.

З вертепом та колядою студенти УКУ поїхали на Схід України, аби принести радість Різдва та народження Спасителя на деокуповані українські території. Цьогоріч колядники ішли з вертепом йшли від хати до хати, збиралися невеликими групами на вулиці, колядували і для військових, і для цивільних.

Координатором «Вертепу на Схід» є Юрій Мурин, випускник УКУ, засновник студентської організації «Україна єдина». Як розповів Юрій, цьогоріч активісти вирішили поїхати на деокуповані території і провести спільний вертеп з місцевими дітьми: «Ми хотіли показати людям з деокупованих територій традиційний вертеп, щоб вони познайомилися з нашими українськими різдвяними традиціями». 

Цьогоріч у проєкті «Вертеп на Схід» взяли участь 16 людей: 9 студентів та випускників УКУ та 7 старшокласників з деокупованих сіл. Впродовж семи днів вони провели понад 60 виступів у селах Іванчуківка, Веселе, Чистоводівка, Липчанівка та Павлівка на Ізюмщині, Харківської області.

Учасники ініціативи переконані, що попри різні традиції – Україна єдина, це те, що вони з командою побачили у деокупованих селах.

Колядники та глядачі сповнені натхнення продовжувати цю традицію.

«Ми заздалегідь домовлялися зі старостою села, щоб попередити мешканців. Люди записувалися в чергу ще до нашого приїзду. Приємно здивувало позитивне ставлення людей, навіть давали гостинці та гроші, які ми спрямовували на допомогу військовим, а це 26 тисяч гривень. Сподіваємося, наступного року місцеві мешканці самі організують вертеп», – поділився враженнями Юрій Мурин.

Довідково. 

Перший вертеп студентів та випускників, які згодом ініціювали акцію «Вертеп на Схід», відбувся у 2014 році на Майдані під час Революції Гідності. А через рік вони вирушили у свою першу різдвяну поїздку на Схід України.

Читайте також: У Львові встановили національний рекорд - найбільший прапор з підписами військових та дітей

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: