Росія створює інформаційні умови для виправдання можливих нападів на інші країні - американські аналітики

630_360_1685633331-599

Президент Росії Володимир Путін та офіційні особи Кремля заявили, що Росія перебуває в екзистенціальному геополітичному конфлікті з сучасним нацистським рухом, який виходить за межі України.

Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Путін акцентував увагу на давніх заявах про те, що Росія бореться з «нацистами» в Україні, а також заявив, що окремі країни перейняли нацистську ідеологію та методи, і пов’язав це твердження з низкою європейських держав, які пропагують «русофобію як державну політику».

Путін заявив, що Росія зробить усе, щоб придушити та остаточно знищити нацизм і що Росія переслідує «прагнення мільйонів людей... по всій планеті до справжньої свободи, справедливості, миру та безпеки».

Президент Білорусі Олександр Лукашенко також взяв участь у даному виступі та заявив, що Білорусь і Росія піднімають питання про «право на життя нашої цивілізації та збереження споконвічних... і культурних цінностей».

Директор Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін заявив, що Росія не зупиниться на півдорозі у своїй боротьбі. проти нинішніх нацистських послідовників, а голова Держдуми Росії В’ячеслав Володін прямо заявив, що «фашистська ідеологія стає нормою... для лідерів держав НАТО», і зокрема звинуватив президента США Джо Байдена, прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, Великобританію та прем’єр-міністра Ріші Сунака, президента Франції Еммануеля Макрона і канцлера Німеччини Олафа Шольца у тому, що вони спонсорували геноцид в Україні. 

Володін назвав цей нібито зростаючий фашистський рух «небезпечним шляхом, який може призвести до нової світової війни».

Нагадаємо, ISW також писало, що будь-яке припинення вогню піде на користь Росії і дасть їй час для відновлення та перегрупування для майбутніх наступальних кампаній для досягнення тих самих максималістських цілей та подальшого територіального завоювання в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: