Львівські хірурги врятували пацієнтку, яка ледь не померла від ангіни

image-61
Фото: Центр легеневого здоров'я

У Львові лікують 36-річну пацієнтку, яка мала скарги на утруднення ковтання та дихання, а також мала сильні загрудинні болі і не могла відкривати рот.

Про це повідомили у Центрі легеневого здоров'я.

Медики кажуть, що початком недуги слугувала ангіна.

«Після обстеження та дослідження, лікарі встановили діагноз: “Двобічні паратонзілярні абсцеси, парафарингеальна флегмона з поширенням на глибокі та задні простори шиї. Тотальний гнійно-некротичний медіастиніт з поширенням на заочеревинний простір. Лівобічна емпієма плеври. Септичний шок”. Діагноз звучав як вирок, оскільки при такій клінічній картині, на жаль, наявна висока летальність. В таких випадках кажуть “витягнути щасливий квиток”. Насправді ж це про велику, віддану, чітку, скрупульозну, спільну роботу медичної команди задля порятунку життя», пояснюють лікарі.

Розпочалася професійна, ретельна та послідовна робота задля стабілізації пацієнтки та її порятунку. Жінку оглянула та призначила лікування мультидисциплінарна команда хірургів та анестезіологів Центру.

Загалом медики боролися за життя жінки понад місяць.

Як зазначили вони, оперували жінку в кілька етапів: «Перший: трахеостомія під місцевою анестезією, згодом під загальним знечуленням: розкриття та дренування паратонзілярних абсцесів та флегмони шиї, лівобічна торакотомія – розкриття та дренування медіастиніту, висічення некротичних осередків з подальшим дренуванням. Дренування заочеревинного простору. Далі – тривала стабілізація та лікування у відділенні інтенсивної терапії».

Нагадуємо, за тиждень, що минув, у Львівській області зафіксували понад 16 тисяч випадків гострих респіраторних вірусних інфекцій. Більшість пацієнтів — діти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: