Не проґавте грант: можливості для ветеранів та громадських організацій на Львівщині

Depositphotos_153605616_S
Ілюстративне фото. Джерело: depositphotos.com.ua

Грантова підтримка надається українським підприємцям, котрі прагнуть започаткувати або розвинути власну справу. Це безповоротна фінансова допомога для реалізації проєктів, що від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну здебільшого скеровується на мікро- малий та середній бізнес.

ІА Дивись.info розповідає, які нині є пропозиції для підприємців Львівщини.

Розвиток бізнесу ветеранів

Українські військовослужбовці можуть отримати ветеранський ваучер від міської ради Львова на розвиток власної справи.

фото: Генштаб ЗСУ

Ветерани/ветеранки, їхні дружини/чоловіки можуть отримати до 300 тисяч гривень на започаткування чи розвиток власного бізнесу.

Реєстрація триває до 1 березня 2024 року.

Інтеграція дітей-ВПО

Організації із Львівської та Червоноградської громади мають змогу отримати до 50 тисяч доларів на програми, спрямовані на інтеграцію дітей, які стали вимушеними переселенцями через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Фото Микити Печеника, з архіву редакції

Метою конкурсу проєктів є сприяння інтеграції дітей з числа ВПО в Україні шляхом зменшення їх вразливості і подолання наслідків вимушеного переміщення. 

Проєкт має подаватись від ініціативної групи та організації, спрямований на вирішення нагальної потреби дітей ВПО у громаді.

Приклади ідей активностей для громад:  

  • створення майданчиків для дітей з числа ВПО як місця спілкування, проведення майстер-класів, зустрічей та змістовного відпочинку; 
  • створення можливостей для неформальної освіти дітей, які б сприяли їх інтеграції у громади, які їх прийняли.
  • Психологічна підтримка дітей з числа ВПО, які постраждали внаслідок війни, в тому числі тривала психосоціальна підтримка.

Вимоги до заявників:

  • організація має здійснювати свою діяльність в одній з цільових громад. У Львівській області - це Червоноградська та Львівська.
  • фінансування надаватиметься лише українським громадським організаціям, які зареєстровані та здійснюють свою діяльність згідно з законодавством України.
  • ГО має мати статус неприбуткової.
  • ГО та її члени не можуть представляти або бути пов’язаними з будь-якою політичною партією, або з призначеними чи обраними посадовими особами органів влади.

Заявки приймають до 25 лютого 2024 року.

Правнича сфера

До 4,5 млн грн можна отримати за концепцію грантових проєктів, які спрямували на зміцнення системи юстиції та її послуг. Окрім цього, залучення громадянського суспільства до розробки дієвих рішень правових проблем і задоволення потреб українців у справедливості.

Ілюстрація: Укрінформ

Програму запускають, аби:

  • сприяти організаціям громадянського суспільства (ОГС) у виконанні програм, що спрямовані на зміцнення незалежності, підзвітності та дієвості системи юстиції ті її установ;
  • посилити ролі ОГС у покращенні доступу до послуг системи юстиції та якості цих послуг, а також урізноманітненні шляхів до справедливості;
  • посилити спроможність ОГС щодо сприяння підзвітніості системи юстиції та її послуг, а також щодо зростання суспільного запиту на успішне завершення судової реформи.

Документи приймають до 3 лютого 2025 року.

Як підприємцям не проґавити грант?

Керівниця відділу роботи із бізнесом «Інвест офісу», що діє у Львові, Олена Глинка, розповідала ІА Дивись.info про ключові правила написання та подачі заявки на грант.

Зокрема, бізнесменам варто звернути увагу не лише на чітке оформлення ідеї, а й коректність внесення даних, відсутність штрафів та судових впроваджень. Що ще варто знати — у матеріалі.

Головна світлина — depositphotos.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: