Головні події за добу на Львівщині

420183134_7596495960382599_1629988462381329013_n

Сьогодні в Львівській області вже двічі оголошували тривогу через зліт винищувача МіГ-31К, який є ракетоносієм «кинджалів». В обидвох випадках небезпека не підтвердилася. Попередня доба на Львівщині минула без тривог

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, пише пресслужба ЛОДА.

Військовослужбовців зі Стрийщини, які зараз боронять Україну на передовій, удостоїли державних нагород. Володимир Білик отримав почесний нагрудний знак «Золотий хрест» від Головнокомандувача Збройних Сил України. Назарія Когута нагородили медаллю «За поранення» від Міністра оборони України.

Також відзначили орденами «За мужність» ІІІ ступеня Геннадія Шурмана, Романа Сунака, Ігоря Довгана та Романа Сторожука. На жаль, посмертно. Світла памʼять Героям!

Сьогодні Львівщина прощається з вісьмома захисниками. Олег Федорів, Ігор Вовк, Андрій Казьмір, Олег Крет, Володимир Вербицький, Іван Глушковський, Володимир Балай та Орест Кішай загинули обороняючи державу.

До загального фонду нашої області надійшло 2,4 млрд грн податків. Це на 13% або 270 млн грн більше від січневого плану.

Жителі Львівщини та ВПО можуть здобути нові професії на курсах перекваліфікації від Львівського регіонального партнерства зайнятості «ОПЛІЧ». Ті, хто бачить себе у швацькій професії, серед іншого створюють адаптаційні піжами для поранених військовослужбовців.

Ще два евакуаційні автомобілі передала на передову 12 бригаді Національної гвардії «Aзoв» Старосамбірська громада.

На Стрийщині відкрили оновлене операційне відділення Сколівської центральної лікарні. Ремонт провели за кошти місцевого бюджету. Тепер всі, хто потребує ургентної чи планової медичної допомоги, отримають її у більш комфортних умовах.

Працівники закладів освіти Львівщини продовжують навчатися домедичної допомоги. Цього разу теорію і практику, зокрема щодо зупинки кровотеч, від інструкторки з домедичної допомоги Львівського обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф переймали освітяни Розвадівської громади.

А на фото, якими я проілюстрував цей допис, – опорна кухня у Городоцькій школі №5. Вона, а також опорна кухня у школі в Братковичах, забезпечують безперебійним гарячим харчуванням дітей з 20 шкіл і 11 дитсадків Городоцької громади.

Завдяки обладнанню, яке надала кейтирингова компанія-партнер, вдалося знизити собівартість страв. Тепер всі школярі громади отримують якісне харчування на рівних умовах: 50 грн – 1-4 класи, 55 грн – 5-11 класи і 75 грн – дворазове харчування у садочках.

Компанія-партнер готує ці страви на основі чотиритижневого меню у суворій відповідності до вимог постанови Уряду. Вона ж і довозить їжу.

Досвід Городоцької громади, де для забезпечення дітей збалансованим харчуванням, обʼєдналися освіта, влада, бізнес та громадські організації, – дуже показовий, але кожна громада нашої області має знайти свою формулу, відповідно до потреб та можливостей.

Базовим документом, який допоможе у цьому, стане Стратегія реформи шкільного харчування на 2023–2027 роки, яку ухвалили з ініціативи Першої леді України Олени Зеленської. А також – Програма реформування системи шкільного харчування у Львівській області на 2024-2027 роки, яку розробили на основі цієї Стратегії під керівництвом департаменту освіти і науки Львівської ОВА. Програма пройшла широке обговорення. Зараз готують її остаточну редакцію для затвердження.

Нагадаємо, у Львові чоловік намагався покінчити життя самогубством.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: