Залужному ще не обрали заміну - The Washington Post

901a667-zaluznyi_690x387

У Києві ще не обрали заміну головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному, однак повідомили США про майбутнє звільнення

Про це пише The Washington Post з посилання на високопосадовця з Міноборони, повідомляє Українська правда. 

Видання зазначає, що заміну Залужному ще обирають, а затримка означає сум’яття.

"Затримка свідчить про нерішучість президента, глави адміністрації Андрія Єрмака та міністра оборони Рустема Умерова або про сум'яття, оскільки потенційні кандидати, можливо, не бажають братися за цю роботу, враховуючи слабкі перспективи покращення ситуації на полі бою в Україні найближчим часом" - пише видання.

Також видання, з посиланням на одного зі співрозмовників, пише, що "Зеленський хоче дати Залужному нову посаду, можливо, в надії пом'якшити громадське несхвалення". Йому пропонували посаду посла, але Залужний не може звільнитися з лав ЗСУ, поки в Україні діє воєнний стан.

Також видання зазначає, що напруга у відносинах Залужного і Зеленського зросла через розбіжності щодо мобілізації.

Один із українських чиновників повідомив The Washington Post, що з одного боку заступником Залужного може бути хтось із молодих офіцерів, які довели свою ефективність на полі бою, втім у них може бракувати досвіду управління. З іншого боку, вибір досвідченого Головнокомандувача може принести на посаду "менталітет старої школи". Серед кандидатів називають зокрема очільника ГУР Кирила Буданова та командувача Сухопутних військ Олександра Сирського.

Також видання пише, що уряд України поінформував Білий дім про рішення Володимира Зеленського звільнити головнокомандувача Збройних Сил генерала Валерія Залужного.

Зазначається, що посадовці Білого дому не підтримали рішення про звільнення Валерія Залужного, але і не заперечували, визнавши такий крок "як суверенний вибір президента" України.

"Завчасне попередження також надало Білому дому можливість закликати Зеленського переглянути це ключове рішення – хоча він і вирішив цього не робити", – ідеться в матеріалі видання.

The Washington Post із посиланням на "людей, знайомих із ходом думок" Зеленського, додає, що Зеленський може відкласти рішення про відставку Залужного на невизначений термін, але "це видається малоймовірним".

Чутки про напружені стосунки й стратегічні суперечки між Володимиром Зеленським та Валерієм Залужним ходять уже кілька місяців.

Нагадаємо, у п'ятницю, 2 лютого, Президент України Володимир Зеленський скликав чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: