Львівщина: головні події за добу

nightlvivhotel

За добу в Львівській області двічі оголошували повітряну тривогу. Загроза була через зльоти винищувача МіГ-31К, який є ракетоносієм «кинджалів». Небезпека не підтвердилася

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

У Ходорівській громаді встановили меморіальні дошки загиблим випускникам – Василю Добричу та Володимиру Кузенкові. Памʼятні знаки зʼявилися на фасаді Вовчатицької гімназії.

Василь Добрич – старший солдат, навідник аеромобільного взводу військової частини А4350. Загинув у січні 2023 року в бою за Україну на Донеччині.

Володимир Кузенко воїн-афганець, молодший сержант ЗСУ у військовій частині А3618. Із перших днів російсько-української війни стояв на захисті України. Служив також військовим інструктором у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки. Загинув у вересні 2023 року.

Сьогодні Львівщина прощається з чотирма захисниками. З Іваном Ришканичем, жителем села Багнувате Боринської громади. Трускавчанином Русланом Стадником. Андрієм Карпʼяком, жителем села Арламівська Воля Мостиської громади, та Володимиром Вихопнем, уродженцем села Жовтанці.

У Журавневській міській лікарні оновили паліативне відділення. Відремонтували приміщення за кошти місцевого бюджету та за сприяння благодійників. Зокрема до відновлення відділення долучився International Medical Corps UK. Крім капітального ремонту, від міжнародних благодійників медичний заклад отримав необхідне обладнання та меблі: лабораторні шафи, столи, шафи з вентиляцією, лабораторні стільці, ліжка тощо.

У Славському провели відкритий Чемпіонат Славської КДЮСШ з тхеквондо. 100 спортсменів зі всієї Львівської області змагалися у своїх вікових категоріях.

У Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр презентували книгу киянки Наталії Бужинецької «Ніколи не здавайся!» Вона – про дітей, які проходять реабілітацію після раку. Кожен із цих маленьких героїв подолав свій складний шлях до одужання і тепер повернувся до повноцінного життя.

Понад 52 тисячі гривень зібрали жителі та учні Мурованська територіальна громада для наших захисників. Під час благодійної акції «Запали Стрітенську свічку – погаси страшну вiйну» діти власноруч виготовляли стрітенські свічки, які потім продавали за донати на потреби війська.

Львівщина – серед лідерів в Україні за набором студентів у заклади професійно-технічної освіти. Щороку у такі заклади на перший курс у нас вступають близько 8 тисяч людей. Ми також серед тих областей, які найактивніше розвивають мережу навчально-практичних центрів, де учні безпосередньо практикуються зі сучасним обладнанням.

"Це показує, що стратегія, яку ми напрацювали чотири роки тому, дає плідний результат. Її суть полягає у тому, щоб готувати працівників відповідно до актуальних потреб роботодавця. Після закінчення навчання випускників можна одразу брати на роботу і не перевчати з нуля. Щоб цього досягти, активно співпрацюємо з міжнародними партнерами, створюємо навчально-практичні центри, де учні тренуються в умовах, максимально наближених до реальної роботи, постійно контактуємо з представниками бізнесу і враховуємо їхні побажання щодо підготовки працівників" - написав Козицький.

Завдяки обласному бюджету і системній підтримці Львівська обласна державна адміністрація, протягом останніх 5 років заклади професійно-технічної освіти нашої області отримали більше ніж пів мільярда гривень на розвиток.

"Лише у 2023 році ми інвестували у навчально-практичні центри області понад 40 млн грн, в тому числі 5,5 млн – на центри у закладах профтехосвіти, які розташовані Львові.

Цьогоріч скерували ще 14 заявок на державний конкурс щодо створення НПЦ" - додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: