У Білому домі засудили законопроєкт про підтримку Ізраїлю без допомоги Україні

HZYtlzrChcnDvz9eXHDTjcMFR6HEeY01k2fsBui1

Білий дім виступає проти пропозиції спікера Палати представників від республіканців Майка Джонсона стосовно голосування за окремий законопроєкт щодо допомоги Ізраїлю, який не включає коштів для України

Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр щодо останнього законопроєкту республіканців у Палаті представників, пише Українська правда.

У заяві Білого дому вказують на те, що протягом декількох місяців адміністрація працювала з двопартійною групою сенаторів над угодою про національну безпеку, яка захистить кордон США і надасть підтримку Україні та Ізраїлю.

"Саме тоді, коли законодавчий проєкт вже майже готовий, республіканці в Палаті представників вдаються до цинічного політичного маневру" - йдеться у повідомленні.

В адміністрації Байдена наголошують, що безпека Ізраїлю не повинна бути "політичною грою".

"Ми рішуче виступаємо проти цієї витівки, яка не забезпечує захисту кордону, нічого не робить, щоб допомогти народу України захистити себе від агресії Путіна, і відмовляє в гуманітарній допомозі палестинському цивільному населенню…".

"…республіканці в Палаті представників повинні працювати над цими нагальними питаннями національної безпеки у двопартійному форматі, як це роблять адміністрація та Сенат" - додала вона.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон пообіцяв у суботу, що наступного тижня Палата представників проведе голосування щодо законопроеєкту про прискорення виділення Ізраїлю 17,6 мільярдів доларів безпекової допомоги без жодних інших умов включно із допомогою Україні.

Він заявив, що Палата представників надаватиме пріоритет власному підходу до підтримки Ізраїлю, незалежно від того, які законопроєкти ухвалюватиме Сенат.

Водночас учасники міжпартійних переговорів у Сенаті працюють над широким законопроєктом про фінансування національної безпеки, щоб задовольнити вимоги республіканців, які воліють, аби будь-який закон, що передбачає військову допомогу Україні, також суттєво покращував безпеку на кордоні США з Мексикою.

Нагадаємо, 1 лютого у Сенаті США анонсували голосування за допомогу Україні, про що заявив лідер демократичної більшості Чак Шумер. Планувалось, що це голосування відбудеться до 7 лютого.

Як відомо, Сенат США готовий до «прикордонного» протистояння з Палатою представників, оскільки він готується просуватися вперед із законодавством, незважаючи на попередження спікера Палати представників США Майка Джонсона, що документ, швидше за все, буде «мертвий» після прибуття в нижню палату. 

До слова, адміністрація США вважає, що процес ухвалення додаткової допомоги Україні не провалився в Конгресі, адже зусилля продовжуються і фінансування, яке було узгоджене з українськими партнерами, є життєво необхідним зараз для України. 

Читайте також: Нестача боєприпасів змусить військових вибирати, яку територію захищати - американські аналітики

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: