Два параолімпійці з Львівщини здобули 8 медалей на міжнародних змаганнях з лижних гонок

photo1707302620
Фото: ЛОВА

Два етапи Кубка світу з лижних гонок та біатлону серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату відбулися в Італії. Серед учасників змагань були два львівських спортсмени: Павло Баль та Василь Кравчук.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської обласної військової адмінстрації.

Там розповіли, що вони на двох вибороли вісім медалей: 2 золоті, 4 срібні та 2 бронзові.

«За першість боролися представники України, Польщі, Казахстану, Грузії, Іспанії, Італії, Канади, Бразилії, Кореї, США, Японії та Швеції. Спортсмени Львівщини Павло Баль та Василь Кравчук на двох вибороли вісім медалей, з яких 2 золоті, 4 срібні та 2 бронзові», – розповів керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

Так, змагання відбувалися 8 січня в Тоблах, а з 31 січня по 4 лютого – в Мартелі. 

Детальніше про здобутки параолімпійців

Перший етап Кубка світу відбувався так:

  • 24 січня відбулася гонка на дистанції 10 км з роздільним стартом. Павло Баль посів 2 місце, а Василь Кравчук – 10-те. У цій гонці взяли участь 29 учасників з 11 країн.
  • Після цього 25 січня у гонці на дистанції 10 км з масового старту Павло Баль посів 2 місце, а Василь Кравчук фінішував п’ятим. Взяли участь 24 учасники з 11 країн.
  • 27 січня відбувся спринт на 1.2 км. У фінальному забігу Павло Баль фінішував третім. Кравчук Василь не дібрався до фінального забігу та за результатами півфіналу посів 7 місце. Загалом у цій дисципліні змагалися 32 учасників з 12 країн.
  • 28 січня відбулася гонка на дистанції 5 км з роздільним стартом. Павло посів третє місце, а Василь фінішував шостим. Тут на старт вийшли 30 спортсменів з 12 країн.

Протягом 31 січня - 4 лютого відбувся другий етап Кубка світу. Тоді дві медалі здобув Павло Баль, а дві – Василь Кравчук:

  • 31 січня відбулася гонка з лижних перегонів у дисципліні спринт на 1.2 км. У фінальному забігу змагалися двоє наших спортсменів: Павло Баль посів перше місце, а Василь Кравчук фінішував шостим. Тут змагалися 32 учасників з 12 країн.
  • 1 лютого відбулась гонка з парабіатлону – спринт на дистанції 7.5 км. Баль Павло виборов «срібло». Кравчук Василь фінішував четвертим. У цій гонці взяли участь 17 учасників з 8 країн.
  • 3 лютого відбулась гонка з парабіатлону на дистанції 3.9 км спринт-персюіт. У фінальному забігу Василь Кравчук посів 2 місце. Загалом змагалися 14 учасників з 6 країн.
  • 4 лютого відбулась гонка з парабіатлону на дистанції 10 км з роздільним стартом та з штрафними кругами. Кравчук Василь завоював «золото». Загалом в цій дисципліні змагалися 14 учасників з 6 країн.
Павло Баль. Фото: ЛОВА
Василь Кравчук переміг у гонці на 10 км. Фото: ЛОВА

Читайте також Львівські спортсмени увійшли в п'ятірку найкращих на чемпіонаті України з легкої атлетики

Довідка

Павло Баль родом з Мостищини. Минулий сезон він завершив на сьомій позиції світового рейтингу. До львівського «Інваспорту» прийшов після високої ампутації кінцівок. Тут йому запропонували кілька видів спорту, однак обрав саме лижні перегони та біатлон. Тренується під керівництвом Богдана Добрянського.

 Василь Кравчук народився в селі Тухолька Козівської громади, що у Стрийському районі. У 2019 році спортсмен у складі національної паралімпійської збірної здобув відразу три медалі на етапі Кубка світу з лижних перегонів та біатлону. Навесні 2021 року став бронзовим призером Кубка світу з біатлону серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та порушеннями зору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: