Під час ракетної атаки РФ по Україні ППО знищила 44 повітряні цілі

22222222222
ілюстативне фото: крилата ракета, з відкритих джерел

У середу, 7 лютого, Росія атакувала Україну ракетами та безпілотниками. Водночас українська протиповітряна оборона знищила 44 повітряні цілі: 29 ракет та 15 ударних безпілотних літальних апаратів.

Про це повідомили в Повітряних Силах.

Там розповіли, що російська армія використовувала різні засоби повітряного нападу – ударні безпілотні літальні апарати, крилаті, балістичні та зенітні керовані ракети. Так, усього окупанти використали 64 засоби повітряного нападу:

  • 20 ударних безпілотних літальних апаратів А типу «Shahed-136/131» (Чауда – Крим);
  • 29 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 з 10-ти літаків стратегічної авіації Ту-95МС (пуски – Енгельс, Каспійське море);
  • 4 крилаті ракети Х-22 з бомбардувальників Ту-22М3 (район пусків Севастополь, Курськ);
  • 3 крилаті ракети морського базування «Калібр» з носіїв у Чорному морі (район пусків – Новоросійськ);
  • 3 балістичні ракети «Іскандер-М» (пуски із мису Тарханкут – Крим, Воронезької обл. – РФ.);
  • 5 зенітних керованих ракет С-300 (район пусків – Бєлгородська обл. – РФ.).

Внаслідок атаки по Україні Повітряні Сили та Сили оборони знищено 44 повітряні цілі:

  • 26 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55;
  • 3 крилаті ракети «Калібр»;
  • 15 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131».

Для цього повітряні сили застосовували – зенітні ракетні війська та винищувальна авіація Повітряних Сил, підрозділи мобільних вогневих груп Сил оборони України, засоби радіоелектронної боротьби.

Ракетна атака на Україну 7 лютого

Нагадаємо, що 7 лютого російська армія атакувала Україну ракетами та безпілотними літальним апаратами. Повідомлення про вибухи були у Києві, Харкові, Миколаєві, на Дніпропетровщині та Львівщині. Зокрема, під час тривоги у Повітряних силах повідомляли, що росіяни атакували Україну ударними безпілотним літальними апаратами та крилатими ракетами. Їх рух час від часу змінювався.

Львівщина. О 07.32 год очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький повідомив про вибухи у Дрогобичі. Зокрема, вона прямувала у напрямку обласного центру. Згодом Максим Козицький повідомив, що було влучання в промисловий об'єкт, де виникла пожежа, яку загасили о 09:30 год. Ніхто не постраждав. Крім того, за його словами, під час тривоги Сили протиповітряної оборони збили одну ракету у Стрийському районі. Там немає пошкоджених об'єктів та постраждалих людей

Київ. Там, як повідомив мер столиці України Віталій Кличко, через ракетну атаку в Дніпровському районі постраждали 2 людини. Крім того, уламки збитої ракети пошкодили дві високовольтних лінії, залишивши частину споживачів без електроенергії. Він зазначив, що є загорання у Голосіївському районі в багатоквартирному будинку. Також постраждалі є в Дніпровському районі столиці.

Так, станом на 10: 02 год відомо про 13 постраждалих у Києві. 10 з них, в тому числі вагітну жінку, госпіталізували в Голосіївському районі. Троє людей постраждали в Дніпровському районі: двох із них госпіталізували, одному медики надали допомогу на місці. Крім того, Президент України Володимир Зеленський також повідомив про 2 загиблих у Києві.

Миколаїв. Як повідомив міський голова міста Олександр Сєнкевич, у результаті російської ракетної атаки одна людина загинула, є поранені, пошкоджені житлові будинки, водопровідні та газові мережі.

Харківщина. Зокрема голова Харківської обласної державної адмінстрації Олег Синєгубов повідомив, що армія РФ завдала щонайменше чотири удари по Харківщині. За його словами, зафіксовані влучання у Слобідському районі Харкова.

Дніпропетровщина. Там вночі окупанти спрямували кілька безпілотників на Новомосковський район. Там, як повідомив очільник Дніпропетровської обласної державної адміністрації, два «Шахеди» збили ПвК «Схід». Він також додав, що через падіння уламків та влучання решти безпілотника є руйнування на території комунального підприємства, пошкоджені будівлі та авто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: