Від початку року у Львові інспектори з паркування виписали понад 17 тисяч штрафів

парковка
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У Львові за перші місяці 2024 року інспектори з паркування виписали 17 158 штрафів за порушення правил зупинки/стоянки авто на загальну суму 6,3 млн грн.

Про це повідомили в управлінні безпеки Львівської міської ради.

Там розповіли, що ці кошти зі сплати штрафів за неналежне паркування скеровують, зокрема, на потреби українських військових.

Також, через порушення правил стоянки, станом на 6 лютого цього року, на арешт-майданчик евакуювали 559 транспортних засобів.

Таким чином, у Львівській міській раді закликають водіїв не паркувати свої авто з порушенням правил дорожнього руху, зокрема, під знаком «зупинка заборонена», «стоянка заборонена», на перехрестях. Адже хаотичне паркування ускладнює дорожній рух, а також, в умовах воєнного стану, проїзд спецтранспорту, який забезпечує життєдіяльність міста та допомагає Збройним Силам України.

За інформацією пресцентру ЛМР, мінімальний розмір штрафу за паркування – 340 грн. Водночас цін може змінюватися до 680 грн залежно від специфіки правопорушення. Крім того, якщо водій-порушник сплачує впродовж 10 днів, то сума штрафу зменшується вдвічі.

Перелік майданчиків для паркування можна переглянути Геопорталі Львова за посиланням тут.

Інспектори паркування у Львові

У ЛМР нагадали, що інспектори з паркування працюють у Львові вже шостий рік. Вони контролюють дотримання правил дорожнього руху в частині зупинки, стоянки та оплати послуг з паркування на вулицях та в інших публічних місцях. Робота інспекторів найперше спрямована на унеможливлення стихійних паркувань, покращення дисципліни оплати послуг платного паркування, оперативне тимчасове затримання транспортних засобів, що створюють суттєву перешкоду для інших учасників дорожнього руху.

Читайте також У Львові критично не вистачає паркомісць: як вирішити проблему

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: