Люди на кріслах колісних безкоштовно користуватимуться спеціальним таксі у Львові

image-2024-01-23T122440.292-1
Фото: Роман Балук

У Львові, які пересуваються на кріслах колісних, матимуть змогу користуватись послугами спеціально обладнаних таксі безкоштовно. Така ініціатива запрацювала у місті у січні теперішнього року.

Рішення щодо компенсації вартості проїзду ухвалили на засіданні сесії міської ради у четвер, 8 лютого.

Розмір відшкодування становитиме до 800 гривень на місяць для однієї людини.

Це працює так: людина, яка користується цією послугою, може, за результатами поїздок, подати відповідний пакет документів до міської ради для отримання компенсації за користування цією послугою.

Таксі для людей на кріслах колісних у Львові

У Львові сервіс «Інклюзивний клас авто» запустили 23 січня 2024 року. Його створили спільно з українським онлайн-сервісом виклику авто Uklon та мережею АЗК OKKO, за підтримки управління соціального захисту Львівської міської ради.

Така послуга дає можливість мешканцям Львова на кріслах колісних викликати та скористатися спеціально обладненим авто.

Для виклику спеціальної автівки у застосунку Uklon необхідно ввести потрібний маршрут та вибрати відповідний клас авто. Поїздки можна замовляти як безпосередньо по Львову, так і в околицях міста, радіусом до 20 км.  

Так, авто класу «Інклюзивний» оснащені гідравлічним або механічним підіймачем, рампою, спеціальними пасками безпеки та кріпленнями для фіксації крісла колісного. Усі поїздки на авто класу «Інклюзивний» виконуватимуть професійні драйвери, які також пройшли тренінг зі спілкування та взаємодії із людьми з порушеннями опорно-рухового апарату.  

На сьогодні цю послугу надає три автомобілі компанії Uklon. Кількість поїздок, яка може бути надана протягом місяця, становить близько 450 поїздок. Вже здійснили майже пів сотні таких поїздок.

Для виклику адаптованої автівки у застосунку Uklon необхідно ввести потрібний маршрут та вибрати відповідний клас авто. Поїздки можна замовляти як безпосередньо по Львову, так і в околицях міста, радіусом до 20 км.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: