Відсьогодні у Львові їздитиме таксі для людей, які користуються кріслами колісними

image - 2024-01-23T122440.292
Фото Романа Балука для Львівської міської ради

У Львові від 23 січня люди, які пересуваються на кріслах колісних можуть безперешкодно пересуватися на спеціально обладнаних авто. Водночас місто компенсує пасажирам з інвалідністю вартість за проїзд.

Про це повідомили у пресцентрі Львівської міської ради.

Там розповіли, що «Інклюзивний клас авто» запустили у партнерстві український онлайн-сервіс виклику авто Uklon та мережа АЗК OKKO за підтримки управління соціального захисту Львівської міської ради запустили.

За інформацією ЛМР, компанія OKKO закупила спеціалізовані автомобілі, а також буде забезпечувати їх пальним протягом року. На одного пасажира місто передбачатиме до 800 гривень на місяць

У міськраді зазначили, що для виклику адаптованої автівки у застосунку Uklon необхідно ввести потрібний маршрут та вибрати відповідний клас. Поїздки можна замовляти як безпосередньо по Львову, так і в околицях міста, радіусом до 20 кілометрів. Загалом автомобіль може здійснювати більше 150 поїздок на місяць. Крім того, якщо буде попит на таку послугу, то кількість авто можуть поступово збільшити.

Авто класу «Інклюзивний» оснащені гідравлічним або механічним підіймачем, рампою, спеціальними пасками безпеки та кріпленнями для фіксації крісла колісного. Крім того, поїздки на авто класу «Інклюзивний» виконуватимуть професійні драйвери, які також пройшли тренінг зі спілкування та взаємодії із людьми з порушеннями опорно-рухового апарату. Крім послуги перевезення, у разі, якщо пасажир з інвалідністю пересувається без супроводу, водій допоможе перенести багаж або особисті речі.

Сергій Гришков, CEO Uklon, повідомив, що такий клас таксі вже працює в Києві. За його словами, протягом 8 місяців роботи послуга показала непогані результати.

Василь Дмитрів, віцепрезидент з маркетингу ОККО, додає, що для розширення такого проєкту у Львові компанія придбала три автівки, а Uklon їх дообладнав всім необхідним.


фото Романа Балука для Львівської міської ради
фото Романа Балука для Львівської міської ради
фото Романа Балука для Львівської міської ради

Читайте також «У людини має бути вибір», або Ключові проблеми людей з інвалідністю

Довідка

За даними ЛМР, у Львівській міській територіальній громаді на обліку в управлінні соціального захисту перебуває 1321 людина з інвалідністю (у тому числі й діти), які користуються кріслами колісними та 286 осіб з інвалідністю, які мають ампутовані кінцівки.

Нагадаємо, IA.Дивись.info перевіряє Львів на доступність. Ми вже протестували Залізничний вокзалСихів, територію біля лікарні Святого Пантелеймона, вулицію Медової Печери та село Наварія, що на Львівщині.

Читайте також Чи стали львівські вулиці доступнішими у 2023 році

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: