У Львові лікують військового, який переніс понад 20 операцій

1-3ae282ef
Фото: ЛМР

У Львові в Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) перебуває український розвідник Володимир Овсяніков, який отримав важкі поранення на фронті та вже переніс понад двадцять операційних втручань

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

Там розповіли, що 47-річний військовий родом з Дніпропетровщини. З початком повномасштабної війни вирішив піти до лав ЗСУ. Спочатку йому відмовили за станом здоров'я. Одна він продовжував ходити у військкомат, після чого потрапив до лав українського війська.

Захисник воював Херсонщині та Донеччині. У липні 2023 року він тратив руку та око на фронті. Також важко поранив ногу.

Після низки лікарень, боротьба за збереження нижньої кінцівки Володимира продовжилась у центрі НЕЗЛАМНІ Першого медоб’єднання Львова. Тут хірурги йому виконали 10 операцій, щоб зберегти посічену осколками ногу. Одну з них провели спільно з американськими хірургами – це відновлення цілісності кістки та free flap (пересадка власних м’яких тканин пацієнта).

Крім того, на воїна чекає ще близько 10 операційних втручань. Зараз з ним щодня займається фізична терапевтка різними вправами, щоб уникнути ускладнень

«Ми працюємо над силою м‘язів пацієнта, щоб запобігти їх атрофії, а також з контрактурою в суглобах Олексія. Він вже самотужки з ліжка пересідає на крісло колісне, це великий успіх», - ділиться процесом реабілітації фізична терапевтка Христина Цап.

Далі розвіднику мають виконати серію пластичних операцій з відновлення обличчя щелепно-лицеві хірурги центру НЕЗЛАМНІ. До того ж, на нього чекає реабілітація та встановлення сучасного протезу руки.

Довідка

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють.

У центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Мета центру – аби люди з воєнними травмами не мусили їхати на лікування за кордон, а рятувати, протезувати, реабілітувати їх можна було в Україні.

Читайте також У Львові буде центр допомоги Центр допомоги українцям, які зазнали тортур на війні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: