Львівська опера скасувала участь артистки в постановці через її гру з росіянами у виставах

image - 2024-02-09T145522.884
Фото ілюстративне, Львівська опера: ІА Дивись.info.

 Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької скасував участь Валентини Плужнікової в опері «Кармен», яка мала відбутися 17 лютого.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці опери.

Там розповіли, що команда опери прийняла таке рішення, адже акторка раніше брала участь у спектаклях разом з російськими артистами під час навчання в академії Ла Скала.

«Львівська національна опера, на жаль, не володіла повною інформацією щодо творчої біографії співачки Валентини Плужнікової під час перемовин щодо її участі в опері «Кармен» Ж. Бізе», — зазначили в Львівській опері.

Валентина Плужнікова. Афіша до вистави у Львівській опері, яку скасували

Крім того у Львівській опері закликають інших українських артистів не брати участь у спільних з російськими авторами проєктах, оскільки це працює проти України.

Що відомо про Валентину Плужнікову

Валентина Дмитрівна Плужнікова — українська оперна співачка. Народилася 7 липня 1996 року в Хмельницькому.

Почала займатися музикою ще з трьох років. Тоді її першим музичним інструментом, на якому вона грала, стало піаніно.

Навчалася у Хмельницькій школі мистецтв (диригентсько-хоровий і фортепіанний відділи). Після цього здобула освіту в Хмельницькому музичному училищі на вокальному й фортепіанному відділах. У 2021 році закінчила магістратуру вокального факультету Національної музичної академії України ім. П.Чайковського Національна музична академія України імені Петра Чайковського (клас доцента Кабка Геннадій Миколайович).

Крім того, також навчалася за програмою Lindemann Young Artist Development Program у США.

Виступала на таких фестивалях оперної та камерної музики, як-от: Salzburg Festival (Австрія), Donizetti Opera Festival (Італія), Bartok Plus Opera (Угорщина), Bouquet Kyiv Stage (Україна).

В її репертуарі нараховують чимало ролей, зокрема: партії Кармен («Кармен» Бізе), Еболі («Дон Карлос» Верді), Фенена («Набуко» Верді), Федеріка («Луїза Міллер» Верді), Зібель («Фауст» Гуно), («Таїс» Массне), Лізетта («Кьяра і Серафіна» Доніцетті), Фідальма («Таємний шлюб» Чімароза), Аліса («Лючія ді Лямермур» Доніцетті), Німфа («Русалка» Дворжака), Дідона («Дідона та Еней» Перселла), соло мецо-сопрано («Реквієм» Верді), соло мецо-сопрано («Реквієм» Дюрюфле) тощо.

Читайте також Що подивитися у львівських театрах: перелік вистав на лютий

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: