Олександр Сирський розповів про основні завдання на посаді Головнокомандувача

_128020526_syr
Олександр Сирський. Фото: REUTERS

 У п'ятницю, 9 лютого, Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський визначив свої головні завдання на новій посаді, які стоять на порядку денному.

Про це він розповів у своєму телеграм-каналі.

Новий Головнокомандувач зазначив, що насамперед серед пріорітетів – «це чітке та детальне планування дій усіх органів військового управління, об’єднань, з’єднань і частин з урахуванням потреб фронту у новітній зброї, яка надходить від міжнародних партнерів».

Крім того, за його словами, головним завданням військової логістики залишається – найшвидший і раціональний розподіл та постачання усього необхідного для бойових частин.

Серед інших завдань, які він виокремив є:

  • «Знати всі без винятку потреби фронту і володіти ситуацією на кожній його ділянці – завдання штабів усіх рівнів. Саме кваліфікація особового складу органів військового управління є вирішальною для розробки й успішної реалізації задумів та планів».
  • «Життя і здоров’я військовослужбовців завжди були та є головною цінністю Української армії. Відтак, дотримання балансу між виконанням бойових завдань та відновленням частин і підрозділів з інтенсифікацією навчання та підготовки особового складу залишається як ніколи актуальним».
  • «Запровадження нових технічних рішень і масштабування успішного досвіду як, приміром, застосування безпілотних систем, сучасних засобів радіоелектронної боротьби є одним з майбутніх векторів побудови перемоги у нашій визвольній війні».
  • «зміни та постійне удосконалення засобів і методів ведення бойових дій дасть змогу досягти успіху на цьому шляху».
  • «надійний тил є однією з головних складових загального успіху у війні».

Нагадаємо, 8 лютого Володимир Зеленський звільнив Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного та призначив на цю посаду генерал-полковника Олександра Сирського. Він, за словами президента, «має успішний досвід захисту – провів Київську оборонну операцію. Він має також і успішний досвід наступу – Харківської визвольної операції».

Що відомо про нового Головнокомандувача ЗСУ читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: