У Львові в Палаці Хоткевича покажуть фільм «Пам’ять — наша батьківщина»

15 лютого в Палаці Хоткевича відбудеться показ документального фільму «Пам’ять — наша батьківщина».

Про це ІА Дивись.info повідомили в Палаці Хоткевича.

Там розповіли, що «Пам’ять —наша батьківщина» — документальний фільм-подорож крізь забуті сторінки історії польських біженців в Африці впродовж Другої світової війни.

У кіно режисер Джонатан Дюранд відслідковує сліди своєї бабусі, що проходять через її батьківський дім, Сибір, Іран, Індію та, врешті, Східну Африку. Водночас він роздумує над темами пам’яті, ідентичності та батьківщини.

У Палаці Хоткевича пояснюють, чому важливо говорити зараз про такі теми:

«Радянський Союз вчинив безліч злочинів на окупованих територіях та територіях, що були підконтрольні після Другої світової війни. Росія продовжує цю політику, не змінюючи геноцидальних методів, включно з примусовим переселенням українських громадян, що належать до різних етнічних груп».

Афіша до кінопоказу

Показ буде супроводжуватись спільним обговоренням з режисером та науковою співробітницею музею «Територія Терору» - Ліаною Бліхарською. Вона намагатиметься разом з глядачами відповісти на складні питання, зокрема: Що таке ідентичність? Як ми переживаємо травми поколінь? Та як завдяки історіям особистим можна по клаптиках збирати історію спільну?

Читайте також У Львові покажуть чотири нові фільми про війну

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: