Головні події за добу на Львівщині

Безымянный

Учора об 11:22 у Львіввській області і в усій Україні оголошували повітряну тривогу через зліт винищувача МіГ-31К, який є ракетоносієм «кинджалів». Небезпека не підтвердилася.

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, пише пресслужба ЛОДА.

Сьогодні Львівщина прощається з чотирма захисниками. Олег Данило, Максим Драницький, Роман Середич та Ігор Косіковський загинули під час оборони нашої держави від pocійського aгресора.

Станом на зараз на Львівщині встановили понад 1200 одиниць обладнання, яке сповіщає людей про небезпеку.

Львівська область стане першою, де реалізують міжміністерський проєкт реформи соціальної складової у роботі ТЦК та СП. Ціль – щоб територіальні центри комплектування та соціальної підтримки врешті почали виконувати соціальну функцію. Таке рішення ухвалили під час всеукраїнського форуму, присвяченого наданню психосоціальних послуг, який прийняла область.

На Львівщині бізнес випереджає бюджетну сферу за сплатою ПДФО.

Понад тисячу людей працевлаштував Львівський обласний центр зайнятості у січні.

Новий безпечний простір для жінок та дівчат запрацював у Дрогобичі. Його створили за підтримки Міжнародного медичного корпусу.

У Львівська обласна державна адміністрація провели першу цьогорічну містобудівну раду. Розглядали містобудівну документацію двох населених пунктів Рудківської територіальної громади.

Коректна комунікація та взаємодія, архітектурна доступність, інклюзивні туристичні пропозиції, особливості проведення екскурсій для туристів із ПТСР. Усім, хто працює у галузі гостинності, рекомендуємо переглянути освітній серіал Дія.Освіта, який напередодні презентували у Львівській ОВА.

Державний архів Львівської Області оприлюднив оцифрований рукопис Івана Франка латиною. Це реферат, який він написав у 1877 році під час навчання в університеті. До слова, Архів Львівської області – перший в Україні серед обласних почав оцифровувати документи і викладати їх у відкритий доступ.

Працівники кількох комунальних установ Дрогобича власним коштом придбали авто для 68 Єгерської бригади імені Олекси Довбуша. До збору долучилися робітники КП «СМУ» та «Комунальник», а також департамент міського господарства. Автомобіль допомагатиме воїнам на Куп’янському напрямку.

Також із Дрогобиччини на передову поїхав ще один «Франкомобіль». Його передали захисникам в межах ініціативи Дрогобицька районна військова адміністрація та БФ «КОЛО» – «50 Франкомобілів для Перемоги».

Жителі сіл Миклашів та Підгірне придбали для військовослужбовців з Підберізцівської громади автозапчастини та інверторний генератор. Вартість генератора – 40 тис. грн.

1 мільйон та 800 тисяч гривень виручили під час благодійного аукціону на підтримку ЗСУ, який влаштували у Жовкві у межах Благодійний проєкт "Пташки Перемоги". За ці гроші куплять дрони для воїнів з Жовківської та Рава-Руської громад.

Серед тих, хто подарував лоти для події, – ченці Свято-успенська Унівська Лавра. Вони передали для доброї справи боксерські рукавиці, які Олександр Усик свого часу подарував ігумену Лаври отцеві Йоні. Фото, якими я проілюстрував цей допис, якраз про них розповідають. Отець Йона, нагадаю, віднедавна очолює Словацьку Греко-Католицьку Церкву. А рукавички з підписом та побажанням від боксера пішли з молотка за 50 тисяч гривень.

Нагадаємо, на Львівщині внаслідок ДТП загинув водій «БМВ».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: