На Львівщині планують відкрити автомобільний пункт пропуску Нижанковичі — Мальховіце

426307409_780561260770100_5725874417421480510_n

Міжнародний автомобільний пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховичі» запрацює у найближчі пів року

Про це розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«У вересні 2021 року разом з тодішньою воєводою Підкарпатською Евою Леніарт ми заклали капсулу будівництва. Сьогодні з новопризначеною очільницею Підкарпатського воєводства пані Терезою Кубас-Гуль оглянули хід робіт на майбутньому автомобільному пункті пропуску. Зараз він уже на завершальному етапі», – відзначив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Пані воєвода зауважила, що створення пішохідного пункту пропуску могло б стати наступним етапом проєкту. Цілком підтримуємо цю думку. Зрештою, такі плани були ще на початку задуму.

Крім того, минулого місяця Львівська ОВА подала у Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України пропозицію доповнити Угоду про створення міжнародного автомобільного пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховичі» залізничним сполученням. Аналогічне звернення до польського профільного міністерства скерувало Підкарпатське воєводство.

«Пропонуємо здійснювати контрольні процедури на залізничному пункті пропуску «Нижанковичі – Мальховичі» спільно з контролюючими органами Польщі за принципом пункту пропуску у Смільниці.

Наразі очікуємо на відповіді». Додам, що колії на дільницях «Самбір – Хирів» та «Держкордон – Старява – Хирів – Нижанковичі – Держкордон» повністю переобладнали для міжнародних пасажирських чи вантажних залізничних перевезень.

Зараз розглядається питання щодо курсування на дільниці «Кросценко — Старява — Хирів — Нижанковичі — Перемишль» чотирьох регіональних міжнародних поїздів. Місткість кожного – 206 пасажирів – додав очільник області.

Під час зустрічі Максим Козицький наголосив, що Львівщина зацікавлена у подальшій розбудові прикордонної інфраструктури, зокрема у створенні пункту пропуску «Лопушанка – Міхновець», адже це покращить сполучення між Польщею та Україною, розвантажить інші пункти пропуску, сприятиме співпраці людей, які живуть у прикордонних містах і селах та розвитку туризму. Пані воєвода зазначила, що Польща також у цьому зацікавлена.

«Домовилися, що після завершення робіт на пункті пропуску «Нижанковичі – Мальховичі» повернемося до цього питання і обговоримо джерела фінансування будівництва майбутнього пункту пропуску, його тип та розташування».

Читайте також про головні події за добу на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: