Львівщина: головні події за добу

1
На фото - Іван Станіславський та його фото вітражів Маріуполя/ ЛОДА

Доба у Львівській області минула без повітряних тривог.

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Захисника з Нового Роздолу посмертно удостоїли ордена «За мужність» ІІІ ступеня. Відзнаку отримав Геннадій Кукін. Його призвали на військову службу у грудні 2022 року. Захищав Україну у складі 92 ОМБР ім. кошового отамана Івана Сірка. Загинув 2 червня 2023 року біля населеного пункту Новоселівське Сватівського району Луганської області.

У Ходорівській громаді відкрили меморіальні дошки трьом загиблим захисникам. Памʼятні знаки на честь Михайла Березки, Богдана Яцишина та Романа Легкого зʼявились на фасаді гімназії у селі Вибранівка. Усі вони служили у 24 окремій механізованій бригаді імені короля Данила.

Богдан Яцишин загинув у бою поблизу селища Кліщіївка Бахмутського району Донецької області.

Роман Легкий також прийняв останній бій поблизу Кліщіївки.

Михайло Березка загинув поблизу села Катеринівка на Луганщині, врятувавши життя своєму побратиму.

Сьогодні Львівська область прощається з трьома захисниками. Володимир Скорупський, житель Червоноградської громади, Олег Сорока, уродженець Радехівської громади та Юрій Гладинюк,  житель Рава-Руської громади. Вічна памʼять Героям!

Діти військовополонених, зниклих безвісти, загиблих Захисників та Захисниць, а також діти цивільних заручників рф можуть безкоштовно відвідати виставу-мюзикл «Попелюшка». Вистава відбудеться на сцені Національний Драматичний Театр ім. М. Заньковецької 1 березня. Покажуть її за підтримки Західного регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Жителі села Глиниці відправили чергову допомогу для ЗСУ. Захисникам передали маскувальні сітки, окопні свічки та буржуйки.

Сьогодні Національний природний парк  "Сколівські Бескиди" виповнюється 25 років. Його у лютому 1999 року Указом Президента України створили, щоб зберегти, відтворювати та раціонально використовувати ландшафти і природні комплекси західної частини Українських Карпат. «Сколівські бескиди» – це край унікальної флори й фауни.

На світлинах Іван Станіславський та його фото вітражів Маріуполя, більшість з яких уже зникли назавжди.

Віднедавна Іван Станіславський працює у Львівській обласній державній адміністрації. Як і у Львові, у Маріуполі займався фотографуванням. Упродовж 2019-2021 років фіксував вітражі в різних місцях рідного міста. Часом навіть на режимних обʼєктах, на які широкий загал не пускали.

Напередодні фотомитець відкрив у Львові в офісі «Mariupol Reborn» виставку цих робіт.

Назвав її «Обережно Крихке!». Більшість цих вітражів pocійські oкупаційні війська знищили і вони збереглися лише у фотороботах Івана.

«Фотопроєкт «Обережно Крихке» я присвячую всім маріупольцям, життя яких розбилося, наче ці вітражі». – Каже Іван.

Побачити маріупольські вітражі і дізнатися їхні історії можна до 10 березня. Адреса: Ференца Ліста, 6.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: