Павлюк та Плахута: що відомо про нових очільників ТрО та СВ

Безымянный

Президент Володимир Зеленський оприлюднив укази про призначення нових глав Об’єднаних сил, Територіальної оборони та Десантно-штурмових військ, а також призначив Олександра Павлюка очільником Сухопутних військ замість головнокомандувача Олександра Сирського.

Пізніше Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський представив особовому складу командувача Сухопутних військ Олександра Павлюка.

Про це повідомили у Сухопутних військах.

"Ми з вами були великою родиною в складі Сухопутних військ. Я продовжую залишатись разом з вами. Війна показала, що все, що ми робили, а це тренування, навчання і ті заходи, які були вжиті напередодні вторгнення, здійснювались недаремно. Коли президент запитав мене, хто буде командувати Сухопутними військами, в мене інших кандидатур навіть не було", - сказав Сирський.

Олександр Павлюк і Олександр Сирський
Олександр Павлюк і Олександр Сирський

Павлюк подякував головнокомандувачу за довіру та за роботу, пророблену для захисту країни. Він також висловив впевненість в тому, що взаємна підтримка є запорукою посилення війська та наближає перемогу.

"Ми зробимо усе, щоб бути опорою для вас. Щоб ви завжди могли розраховувати на Сухопутні війська. Разом ми є силою та ключем до перемоги України", - розповів Павлюк.

Хто такий Олександр Павлюк

Павлюку 54 роки. Його військова кар'єра почалася З серпня 1991, коли віл по серпень 1993 рр. був командиром танкового взводу (47 гв. тд (позивний Редіс) 3-ї Загальновійськової Червонознаменної армії) м. Хілерслебен Західної групи військ. Потім був заступником начальника штабу танкового полку, командиром танкового батальйону, командиром українських миротворчих військ в Косово (2007р).

23 серпня 2015 року Олександру Павлюку було присвоєно військове звання генерал-майора.

З літа 2020 року Командувач підготовки Командування Сухопутних Військ ЗС України.

З 28 липня 2021 до 15 березня 2022 року — Командувач об'єднаних сил.

Від 15 березня по 21 травня 2022 року — голова Київської ОВА. Саме Олександру Павлюку доручена організація оборони та забезпечення столиці України — міста-героя Київ. Станом на початок квітня 2022 року, спільними зусиллями підрозділів, задіяних в обороні міста, противника вдалося відтіснити від Києва на кілька десятків кілометрів на всіх напрямках.

14 лютого 2023 року Кабінет міністрів призначив Олександра Павлюка першим заступником міністра оборони України.

Окрім цього, президент звільнив Сергія Наєва з посади Командувача об'єднаних сил. На його місце призначили Юрія Содоля.

На посаду командувача військами ТрО призначений Плахута, який керував розгоном Майдану

11 лютого на сайті ОП був оприлюднений указ, згідно з яким Сили Територіальної оборони очолить Ігор Плахута замість звільненого у п'ятницю Анатолія Баргилевича. Призначений президентом Володимиром Зеленським Плахута на час Революції Гідності працював у МВС та керував внутрішніми військами держави під час розгону Майдану.

Як пише, "Українська правда", вночі 10 грудня 2013 року правоохоронці зачистили урядовий квартал від барикад Євромайдану, а Плахута, який на той час начальник управління Південного територіального командування внутрішніх військ МВС, заявив, що для розчистки вулиць залучили близько 400 бійців внутрішніх військ та спецзагону "Беркут".

Пізніше він сказав, що "люди в чорному, які розбирали барикади, були комунальниками".

"Внаслідок звільнення рогу вулиць Банкової та Лютеранської від барикад мітингувальників постраждало двоє правоохоронців – співробітники внутрішніх військ та "Беркуту". Про це повідомив присутній на місці події начальник управління Південного територіального командування внутрішніх військ МВС України генерал-майор Ігор Плахута", – йдеться у матеріалі.

У 2005–2008 роках Плахута служив командиром Окремої президентської бригади.

Станом на 2009 рік був командиром 169-го навчального центру. Згодом – начальником управління Південного територіального командування Внутрішніх військ МВС.

Нагадаємо, у четвер, 8 лютого, президент України Володимир Зеленський офіційно звільнив Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ.

У п'ятницю, 9 лютого, Зеленський присвоїв йому звання Героя України з врученням ордена «Золота Зірка».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: