Валерію Залужному присвоїли звання Героя України

photo_5343965547576022283_y-1024x682
Зеленський із Залужним під час зустрічі в Офісі президента 8 лютого. Фото: Zelenskiy/Telegram

У п'ятницю, 9 лютого, Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України з врученням ордена «Золота Зірка» колишньому Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному.

Відповідний указ №61/2024 з'явився на сайті президента.

«За визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: Присвоїти звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» ЗАЛУЖНОМУ Валерію Федоровичу — генералу», зазначено в указ.

Скриншот з указу на сайті президента України

Звільнення Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ: що відомо

8 лютого президент України Володимир Зеленський звільнив Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Відповідний указ з'явився на сайті президента ввечері цього дня.

Перед цим Володимир Зеленський зустрівся з Валерієм Залужним. Зокрема, допис зі зустрічі він опублікував у своїх соцмережах, де подякував йому за два роки служби та «запропонував Валерію Залужному й надалі бути в команді».

«Зустрівся з генералом Валерієм Залужним. Подякував за два роки захисту України. Обговорили, якого оновлення потребують Збройні Сили України. Обговорили також, хто може бути в оновленому керівництві Збройних Сил України. Час для такого оновлення – саме зараз»,  зазначив Володимир Зеленський.

Підкреслимо, що Валерій Залужний обіймав посаду Головнокомандувача з липня 2021 року.

Читайте також «Залізний генерал», або Як на відставку Залужного відреагували політики

Крім того, Президент України призначив нового Головнокомандувача ЗСУ. Ним став генерал-полковник Олександр Сирський, який, за словами Зеленського, «має успішний досвід захисту – провів Київську оборонну операцію. Він має також і успішний досвід наступу – Харківської визвольної операції».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: