Тут не вручають повісток: центр рекрутингу української армії відкрили у Львові

image-51
У Львові відкрили перший в Україні центр рекрутингу української армії. Фото: Роман Балук

У понеділок, 12 лютого, у Львові запрацював пілотний проєкт рекрутингу української армії. Тут можна дізнатись актуальну інформацію про вакансії у ЗСУ, поспілкуватися з представниками бригад та обрати бажану професію у війську.

Про це повідомили у міській раді.

Одна із рекрутерок пояснює, що центр співпрацює із бригадами зі Львова. Ті надають їм перелік вакансій з коротким описом щодо вимог та зарплатні.

«Тут ми не вручаємо повісток – ми просто спілкуємося з кандидатом, який планує бути залученим до Збройних сил України в один із можливих способів: військова служба за призовом чи за контрактом. При спілкуванні з людиною ми не отримуємо ніяких персональних даних, які б могли вказати чи видати місце проживання. Ми беремо лише зручний контактний спосіб спілкування – телефон, пошту чи будь-який інший спосіб, який людина захоче», — каже вона.

У центрі щодня працюватимуть рекрутери, які надаватимуть інформацію щодо вакансій в армії, консультуватимуть і проводитимуть профорієнтаційні тести, а також супроводжуватимуть весь процес до призначення на відповідну посаду в армії. Центр є незалежним від структур ТЦК, а самі рекрутери не є військовослужбовцями.

Після вибору бажаної посади людина матиме співбесіду із рекрутером та представниками обраної військової частини. Після погодження кандидатури на певну вакансію, кандидата скерують у ТЦК з пакетом документів для подальшого оформлення, проходження необхідних процедур та медичного огляду, направлення на базову військову підготовку (1 місяць) та, за потреби, фахову підготовку. Після підготовки військовослужбовця скерують у частину для проходження військової служби. 

Які є вакансії у ЗСУ?

Шукають водіїв, слюсарів, механіків, поварів, кінологів, є дуже багато вакансій бойових і небойових професій.

Пілотний проєкт у Львові має відточити механіку роботи центрів для масштабування на інші регіони та міста.  

Читайте також: Можна самостійно обирати підрозділ і посаду: про сайт із вакансіями для ЗСУ

Центр працюватиме за адресою: вул. Костя Левицького, 67. Надалі такі центри мають запрацювати по всій Україні.

Рекрутингові центри у Львові

У місті діють рекрутингові центри бригади спеціального призначення НГУ «Азов», 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ, львівської 103-ї бригади ТрО та батальйону «Вовки Да Вінчі».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: