У Львові 60% пасажирі громадського транспорту використовують ЛеоКарт, – «Львівавтодор»

Леокарт
Ілюстративне фото/автор: Роман Балук

Станом на сьогодні 60% пасажирів у Львові оплачують проїзд в міському транспорті за допомогою ЛеоКарт, зокрема, понад 20% людей користуються – загальною чи студентською.

Про це повідомили в львівському комунальному підприємстві «Львівавтодор».

Там також розповіли, що майже 40% пасажирів реєструють поїздки пільговою або учнівською ЛеоКарт. Усього у Льові за весь період дії безготівкового проїзду оформили та придбали понад 330 тис. ЛеоКарт. Серед них – понад 237 тис. персоналізованих ЛеоКарт: пільгових, учнівських, студентських. Також понад 93 тис. загальних карток придбали львів'яни.

Читайте також Відтепер у Львові баланс ЛеоКарт можна перевірити одразу після валідації поїздки

Електронний квиток у Львові

Нагадуємо, 11 грудня 2023 року у Львові на всіх міських маршрутах запрацювала безготівкова оплата проїзду. Відтоді в автобусах, трамваях та тролейбусах діють єдині тарифи, а пасажири мають можливість розрахуватися транспортною карткою ЛеоКарт, банківською картою чи пристроєм з NFC. Також залишається можливість оплати готівкою у водія, однак, цей спосіб оплати є найдорожчим.

Пільговики, за винятком учасників бойових дій, та учні можуть здійснювати безоплатні поїздки на підставі відповідних ЛеоКарт. Студенти можуть їздити у всіх видах транспорту за пів ціни, якщо вони мають студентські ЛеоКарт. Також на всіх маршрутах розпочав працювати контроль. Штраф за неоплачений/незавалідований проїзд складає 300 грн.

Де придбати ЛеоКарт

У 40 кіосках «Інтерпрес» та 40 терміналах EasyPay. Ще у 639 точках цієї мережі картки можна поповнювати.

Мережа пунктів продажу/поповнення транспортних карток постійно розширюється. Переглядати актуальні локації можна на інтерактивній мапі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: