Латвія та Велика Британія очолять коаліцію дронів: Україні нададуть тисячі безпілотників

237314
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У четвер, 15 лютого, британський Міністр оборони Грант Шаппс оголосив, що Велика Британія і Латвія очолять «коаліцію дронів». У рамках цієї цієї ініціативи Україна має отримати безпілотників на суму 250 мільйонів доларів.

Про це повідомили у Міністерстві оборони Великої Британії.

Там розповіли, що Велика Британія замовить для України тисячі безпілотників FPV, в тому числі у британських виробників, що дасть поштовх розвитку галузі та сприятиме досягненню пріоритетного завдання прем'єр-міністра щодо зростання економіки.

«Велика Британія продовжує робити все можливе, щоб дати Україні те, чого вона потребує – цього року ми збільшили нашу допомогу до 2,5 мільярда фунтів стерлінгів і виділили 200 мільйонів фунтів стерлінгів на виробництво безпілотників, що робить нас найбільшим постачальником БПЛА для України», – зазначив міністр оборони Грант Шаппс.

Нагадуємо, раніше 25 січня в Міноборони повідомляли, що Велика Британія має намір приєднатися до коаліції дронів, і стати її співлідером разом з Латвією. Крім того, до коаліції також планує приєднатися Швеція.

Читайте також Україна та Велика Британія підписали безпекову угоду

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: