Виконання бюджету 2023 року у Львівській громаді, – звіт від міськради

76
ілюстративне фото з відкритих джерел

У 2023 році загальний бюджет громади Львова складався майже з 16 мільярдів гривень. Зокрема, на підтримку Збройних сил України минулого року витратили понад 1 млрд грн.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

Там розповіли, що про виконання бюджету прозвітувала директорка департаменту фінансової політики Львівської міської ради Вікторія Довжик. Крім того, проєкт рішення про виконання бюджету у 2023 році схвалили на засіданні виконавчого комітету Львова, а далі його винесуть на розгляд сесії міської ради.

Так, Вікторія Довжик повідомив, що бюджет вдалося виконали та мали тричі перевиконання. За його словами, доходів загального фонду було виконано на 101% – це 13,5 мільярда гривень.

Директорка департаменту фінансової політики Львівської міської ради пояснив, що в місті є п’ять основних статей доходів:

  • податок на доходи фізичних осіб – 59,4%;
  • єдиний податок – 20,3%;
  • акцизний податок – 6,6%;
  • плата за землю – 5,5%;
  • податок на нерухомість – 4,7%.

«У 2023 році вперше вийшов на третє місце у статтях доходів акциз. Тож ми маємо надію, що так буде і цього року, але це залежить від державної політики. Щодо плати за землю, то ми насправді покращуємо показники по всіх наших місцевих доходах. Так само збільшився і податок на нерухомість», – розповіла Вікторія Довжик.

За інформацією, ЛМР доходи бюджету розвитку 2023 року виконали на 76% – 257,5 млн грн. Зокрема, місто отримало 56,6 млн грн доходів від розміщення військових облігацій.

Крім того, у міськраді зазначили, що на підтримку Збройних сил України у 2023 році витратили понад 1 млрд грн. Також розмістили 680 мільйонів гривень військових облігацій, з них – 600 млн грн місту вже повернули, їх було спрямовано на військових і критичну інфраструктуру, а ще 80 млн грн очікують цього року. За даними ЛМР, таким чином загальний заробіток буде становити 64,3 млн грн.

Водночас в міській раді підкреслили, що найбільша частина видатків складають освіта, культура, молодь та спорт, а саме – 4 млрд 331 млн грн. На другому місці по видатках – ЖКГ та транспорт – понад 3 млрд грн.

Що стосується кредитних проєктів, то з 13 в вдалося достроково погасити 4 кредити на суму близько 290 млн грн.

Нагадуємо, що у четвер, 8 лютого, на сесії міської ради погодили бюджет розвитку Львівської громади на 2024 рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: