«Мрія»: революція в українській освіті

image-71
Володимир Зеленський та голова Мінцифри Михайло Федоров під час презентації "Мрії". Фото: ОП

На засіданні Кабінету міністрів 16 лютого схвалили положення щодо освітнього мобільного застосунку «Мрія». На рішення уже відреагували очільник Мінцифри Михайло Федоров та міністр освіти Оксен Лісовий.

Освітній додаток «Мрія» — інновація, що має на меті кардинально змінити українську систему освіти. Розроблений за ініціативи Міністерства освіти і науки України, він поєднує в собі передові технології та кращі педагогічні практики, щоб забезпечити учням доступ до якісної та персоналізованої освіти.

Глава Мінцифри Михайло Федоров запевнив, що застосунок абсолютно змінить підхід до освіти та назвав запуск «Мрії» проривом.

«“Мрія" допоможе самореалізуватися, дасть зручний доступ до знань та змогу будувати індивідуальні освітні траєкторії», — написав Федоров у своєму телеграм-каналі.

Міністр освіти Оксен Лісовий повідомив, що «Мрія» дасть кожному учню алгоритм того, на що звернути увагу, чому присвятити більше часу та які саме освітні матеріали стануть у пригоді: «На першому етапі у "Мрії" буде особистий профіль учня із програмами розвитку здібностей та шкалою успішності, інформація про позашкільні активності та гуртки, корисний та цікавий контент для навчання».

Додатково впроваджується Мрія-ID — електронний учнівський квиток, який працюватиме аналогічно до документів в системі Дії.

«Мрію» анонсували ще наприкінці літа минулого року. Запуск проєкту відбудеться цьогоріч.

Читайте також: П'ятірка безкоштовних онлайн-платформ для навчання дітей

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: