П'ятірка безкоштовних онлайн-платформ для навчання дітей

photo_5215678933188596337_w
Фото: архів ІА Дивись.info. Автор: Микита Печеник

Нині у світі відзначають Міжнародний день освіти, а Україна є у рейтингу країн із найвищим рівнем грамотності.

З цієї нагоди ІА Дивись.info розповідає про п'ятірку онлайн-платформ для дітей, де дітям можна опановувати різноманітні сфери цілком безкоштовно.

Цікаві шкільні предмети

Для українських школярів діє платформа learning.ua, де учні 1-12 класу мають змогу самотужки вивчати теми, які відповідають стандартам Міністерства освіти і науки України.

Ілюстративне фото. Джерело: regionnews

Тут є онлайн-завдання різних рівнів із математики, української та англійської мов.

Окрім цього, є можливість навчатись малюкам від трьох років. На платформі в ігровій формі можна вивчити геометричні фігури, рахувати і також є онлайн-книги для наймолодших, які можна або читати або слухати в записі.

Для майбутніх айтівців

Діти, які цікавляться технологіями, мають змогу пройти безкоштовні онлайн-курси у IT-спрямуванні. Школі від 7 до 17 років проходитимуть марафони, тривалістю три-п'ять днів. Безкоштовно можна пройти один курс, який зацікавив, та отримати сертифікат про завершення навчання.

Фото: архів ІА Дивись.info, ілюстративне

Ідеться, наприклад, про розробку ігор чи вивчення основ мови програмування. Окрім цього, діти можуть прослухати безкоштовні лекції про метавсесвіти, навчання ІТ та диджитал-цікавинки.

Читайте також: «Будемо друзями», або Коли українських школярів навчатимуть роботи

Корисні навички для майбутнього

На одній із платформ школярі та вчителі мають змогу опанувати різноманітні навички, зокрема, навчитись надавати домедичну допомогу. А також: біологія, курс про бюджетний процес, веб-розробка, медіаграмотність та історія.

Скриншот із платформи ed-era.com

Онлайн-прописи для дошкільнят

На сайті українського проєкту є нагода онлайн навчатись писати наймолодшим. За допомогою генератора завдань можна створити прописи, що допоможуть дитині попрактикуватись у написанні літер, слів або словосполучень. Перевагою є можливість створення завдань саме з тими літерами чи словами, вивчення або закріплення яких необхідно дитині.

Фото: ЛМР

Окрім цього, на сайті можна знайти кросворди та складати власні історії із запропонованих слів.

Знайомство із комп'ютером

Для дітей від двох років пропонують опанувати навички роботи за комп'ютером завдяки вправ та ігор онлайн.

На цьому сайті можна ознайомитись із тим, як працює кравіатура, миша, сенсорна панень, читати, вводити тексти, робити таблиці. Є й кольори, форми, абетка Брайля, навчання визначення часу.

Фото: zabor.zp.ua, ілюстративне

Про День освіти

Це свято запровадила Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй. Відзначають його по всьому світу 24 січня, аби наголошувати на проблемах у цій сфері.

Адже нині 250 мільйонів дітей та молоді не відвідують школу, а 763 мільйони дорослих є неписьменними. Їхнє право на освіту порушується, і це неприпустимо.

В ООН стверджують: без інклюзивної та справедливої якісної освіти та можливостей для навчання впродовж життя для всіх країни не зможуть досягти гендерної рівності та розірвати коло бідності, яке залишає позаду мільйони дітей, молоді та дорослих.

Нагадуємо, в Україні запускають національну платформу Future Perfect, щоб зробити англійську мовою міжнародного спілкування в країні. Проєкт ініціював президент Володимир Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: