Львівські лікарі врятували чоловіка, який був двічі при смерті

427688375_719886873615065_6039339237555764150_n
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Спочатку 48-річний Михайло потрапив до лікарні внаслідок ДТП, де отримав низку травм, а згодом –  у нього виявили небезпечне для життя ускладнення запального захворювання кишківника. Вижити у чоловіка були шанс 1 зі 100.

Про це повідомили в пресцентрі Першого медичного об'єднання Львова.

Там розповіли, що Михайло Колісник з міста Новояворівськ (Львівська область). Він разом з дружиною і трьома дітьми потрапив у ДТП рік тому. Тоді основний удар отримав Михайло, який був за кермом автівки. А його дружина і діти відбулися травмами середньої важкості.

Після аварії чоловік потрапив до Лікарні Святого Луки. За словами медиків, він був у важкому стані: крововилив у мозок, забій легень, переломи поперекового відділу хребта, тазу, великогомілкової кістки та ребер.

Тоді Михайлові провели потрібні хірургічні втручання та стабілізували стан. Коли ж чоловіка вже мали б скоро виписувати - його стан стрімко погіршився. Причиною цього стало - коліт і його найважче ускладнення-токсичний мегаколон. У медичному закладі пояснюють, що це рідкісне та небезпечне для життя ускладнення запального захворювання кишківника. Оскільки воно викликає патологічне розширення товстої кишки, непрохідність та може призвести до органної недостатності і сепсису.

Стан пацієнта - вкрай важкий. Шанси вижити мінімальні - 1 зі 100. Наші лікарі терміново забирають Михайла в операційну. Хірурги видаляють частину товстої кишки та формують стому - це штучний отвір у черевній порожнині з виведеною назовні кишкою.Однак після цієї операції стан пацієнта покращується ненадовго, септичні процеси тривають і далі. Тож лікарі виконують повторну резекцію - видаляють ще частину кишки та виводять нову стому. Загалом у ході двох втручань хірурги видалили Михайлові 90% товстого кишківника, –  розповіли в «Першому медичному об'єднанні».

За словами лікарів, цілий місяць стан пацієнта стабілізовували анестезіологи і таки вибороли йому життя. Потім, коли минули чотири місяці після операції, медики планово закрили стому. Так, вже минув рік після ДТП і чоловік почуває себе добре.

Читайте також Львівські лікарі врятували чоловіка з рідкісною пухлиною підшлункової залози

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: