Головні події за добу на Львівщині

428073867_7136352529734693_6309853272380399339_n

Один раз через загрозу застосування балістичного озброєння на Львівщині лунала повітряна тривога

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, пише пресслужба ЛОДА.

Військовослужбовця зі Сокальщини нагородили відзнаками «Золотий хрест» та «Хрест Доблесті». Отримав нагороди житель села Опільська молодший сержант Сил ТРО ЗСУ Олег Гладкий. Воїн став на захист України ще у 2016 році. А з початком повномасштабного вторгнення Олег одним із перших подався до лав ЗСУ і там боронить нашу державу дотепер. Крім того, раніше воїн отримав «Знак Пошани» від Міністерство оборони України, Медалі «Козацька звитяга» та «За патріотизм до України» від командування військової частини, «За взірцевість у військовій службі» від Головнокомандувача та відзнаки «За розмінування».

Почесним нагрудним знаком «Хрест Хоробрих» посмертно нагородили Ігоря Давидяка, мешканця Моршинської територіальної громади. Уродженець села Фалиш загинув 21 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу селища Курдюмівка Бахмутського району. Відзнаку вручили батькові загиблого військовослужбовця.

Сьогодні Львівщина прощалася з вісьмома захисниками. Василь Абрамів, Іван Бойко, Андрій Наводило, Юрій Михайлов, Остап Іськів, Богдан Іжик, Олександр Мартич та Василь Бортник віддали своє життя, обороняючи нашу країну.

На Львівщині збудують три житлових комплекси для внутрішньо переміщених осіб. Відповідні меморандуми про співпрацю Львівська обласна державна адміністрація підписала з Міжнародною організацією з міграції, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Луганська обласна державна адміністрація. Комплекси з’являться в Кам’янко-Бузькій та Дрогобицькій громадах.

Мобілізовані у Стрийській громаді отримуватимуть одноразову фінансову допомогу в розмірі 30 тис.грн. Таке рішення на черговій сесії додали до Програми «Підтримка учасників АТО (ООС), Захисників та Захисниць України та членів їх сімей» депутати Стрийської міської ради. Відтак виплачувати кошти мобілізованим розпочнуть вже з наступного місяця.

У Золочівському районі запрацював Ветеранський штаб «Свій до свого». Тут ветерани та їхні родини зможуть отримати юридичну консультацію, психологічну підтримку та іншу допомогу. Простір створили за ініціативи Золочівська міська рада Золочівського району Львівської області та організації «Об’єднання Добровольців». Відтак отримати у штабі юридичні консультації, консультації щодо ведення бізнесу для ветеранів можна за номером: (096) 545-00-00.

На Золочівщині презентували проєкт підтримки осіб, які постраждали від військової агресії росії. Його мета – забезпечити доступ до медичних послуг в області для усіх ветеранок, захисниць, матерів, дівчаток та інших родичок ветеранів. У тому числі полеглих, полонених та зниклих безвісти. Після презентації організаторки та учасниці зустрічі розмалювали використані гільзи, аби передати їх для аукціону. З виручених коштів придбають комплектуючі для FPV-дронів.

У Самборі облаштують громадський центр для дітей та батьків. В оновленому приміщенні працюватимуть мобільні бригади з проведення заходів психосоціальної підтримки та соціального супроводу. Реалізують проєкт «Простір дружній для дітей, молоді та сімей» у співпраці Самбірська міська рада з ГО «Істок».

Серед школярів Львівщини відбувся II етап змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» з волейболу та баскетболу. Спортивні турніри провели у Моршинській і Миколаївській громадах серед команд дівчат та юнаків. Переможці візьмуть участь у наступному етапі змагань – серед територіальних громад району. Також до наступного місяця школярі продовжать змагатись у ще трьох видах спорту: футзалі, спортивному орієнтуванні та черлідингу.

Жителі Яворівської громади придбали 17 дронів-камікадзе для бійців 63-тя окрема механізована бригада. До збору коштів долучилась молодь Любинівського старостинського округу, релігійна спільнота Нагачева та мешканці села Середкевичі. Придбані дрони вже передали воїнам на передову.

Ще 3 Франкомобілі з Дрогобиччини поїхали до захисників у межах ініціативи «50 Франкомобілів для Перемоги», яку реалізовують спільно з Благодійним фондом «КОЛО». Також одну автівку передала ГО Спілка безпеки управління «Антикорупція».

Волонтери з Буська громада вчергове вирушили з допомогою для військових на Донеччину. Цього разу на потреби оборонців команда передасть квадрокоптери, маскувальні сітки, а також продукти харчування та теплі речі.

На фото – новий клас «Безпеки та захисту України» в Опорному Великолюбінському закладі ЗЗСО I-III ступенів. Тут навчатимуть дітей та молодь правил пожежної, мінної безпеки, надання долікарської допомоги й того, як діяти в умовах надзвичайних ситуацій.

Оновлене приміщення обладнали сучасною технікою, інформаційними макетами і плакатами, а також тематичними іграми. Та найважливіше – у класі встановили інтерактивний лазерний тир. З його допомогою школярів навчатимуть прицільної стрільби з пістолета, гвинтівки та автомата.

Лише за перший місяць 2024 року в освітніх закладах нашої області облаштували три таких класи. В час війни необхідно не лише давати школярам теоретичні знання, а й практичні навички. З освоєння правил безпеки, домедичної допомоги та насамперед – захисту України.

Читайте також: Львівські комунальники по всьому місту ліквідовують ями на дорогах

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: