Байден прокоментував виведення українських військ з Авдіївки

b19a5af7f071259ba5d2c4dbfa3d0236
Фото: ТСН.ua

Президент США Джо Байден вважає, що вранці 17 лютого українські військові були змушені вийти з Авдіївки через нестачу боєприпасів та скорочення їхніх запасів. Він наголосив, що це трапилося внаслідок бездіяльності Конгресу і призвело до перших помітних успіхів Росії за кілька місяців.

Про це у суботу, 17 лютого, йдеться у заяві, опублікованій на сайті Білого дому. 

Байден у суботу зателефонував президенту України Володимиру Зеленському, "щоб підкреслити зобов’язання Сполучених Штатів продовжувати підтримувати Україну перед дворіччям жорстокого вторгнення Росії". 

У телефонній розмові він також наголосив на необхідності для Конгресу терміново ухвалити законопроект про додаткове фінансування національної безпеки для забезпечення українських сил. 

Президент Байден підтвердив сильну двопартійну підтримку в уряді США та серед американського народу суверенітету та територіальної цілісності України, а також накладання витрат на уряд Росії, щоб притягнути його до відповідальності за свої дії.

Нагадаємо, вранці 17 лютого Збройні сили України залишили Авдіївку на Донеччині та перейшли до оборони на більш вигідних рубежах.

Напередодні, 16 лютого, у Білому домі заявили про критичну ситуацію в Авдіївці на Донеччині. За словами речника Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі - "місто перебуває під загрозою захоплення російськими військами".

Нагадаємо, у четвер Джонсон достроково завершив робочий тиждень Палати представників і оголосив майже двотижневу перерву, так і не розглянувши законопроєкт про допомогу союзникам.

Як відомо, 13 лютого Сенат США підтримав пакет, який передбачає понад 60 млрд доларів для України - переважно на військову допомогу. Але рішення Сенату недостатньо для виділення грошей - законопроєкт має пройти Палату представників.

Довідка

Авдіївка — місто за 13 кілометрів від окупованого росіянами Донецька. Десятий рік війни поблизу міста проходить лінія фронту. З 10 жовтня 2023 року російські війська почали штурмувати Авдіївку колонами техніки. Цей етап боїв за місто назвали "великий наступ на Авдіївку". На початку лютого він сягнув кульмінації: 8 лютого військові підтвердили, що точаться міські бої. Українська армія продовжувала битися за місто, гарнізон підсилили підрозділами 3-ї штурмової бригади, також виділили додаткові боєприпаси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: