Львівщина: головні події за добу

3
На фото – фрагмент виставки «Пам’ять Майдану», присвяченої подіям Революції гідності

Минула доба у Львівській області минула без повітряних тривог

Чим жила Львівщина минулої доби розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Сьогодні Львівщина прощається із захисником Назаром Янкевичем. Житель Ходорова боронив Україну у складі військової частини А4638. Був старшим стрільцем-оператором. За свою службу отримав почесний нагрудний знак «Хрест Хоробрих» від Головнокомандувача. Загинув воїн 12 лютого поблизу населеного пункту Авдіївка Донецької області. Йому було 19 років.

Буському дитячому будинку «Добре серце» – 25 років! За чверть століття в ньому знайшли дім близько 400 дітей. У жовтні 2022 року «Добре серце» прийняло восьмеро дітей зі Східних областей України, 2023 року – ще шестеро зі Запорізької області та Маріуполя. А шестеро вихованців дитячого будинку нині захищають країну в лавах ЗСУ.

Лижники-паралімпійці Львівщини здобули медалі на чемпіонаті України. Змагання з лижних перегонів серед спортсменів з порушеннями слуху провели в Західному реабілітаційно-спортивному центрі. У спринті срібну нагороду виборов Ярослав Гульоватий. На цій базі також триває чемпіонат України з лижних перегонів та біатлону серед людей з ураженням опорно-рухового апарату. Золоту нагороду здобув Павло Баль, а бронзову в перегонах на 5 км – Василь Кравчук.

Нагадаємо, Павло Баль є героєм однієї з серій циклу фільмів «Повернення», який реалізували у межах проєкту управління «Ліга Нескорених».

У День Єднання жителі міста Пустомити організували благодійний аукціон на підтримку захисників. За попередніми підрахунками, на заході вдалося зібрати 1 228 900 гривень.

Українська діаспора канадського міста Ванкувер придбала дрон для ЗСУ. Українці в Канаді вже не вперше долучаються до збору коштів та придбання обладнання для наших військових, які боронять Україну від окупантів. Цього разу вони передали оснащений якісними камерами та великим радіусом дії дрон DJI Mavic 3 classic. Він допомагатиме бійцям 202-го батальйону 103-тьої окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України відстежувати переміщення ворожої техніки та коригувати вогонь артилерії.

На фото – фрагмент виставки «Пам’ять Майдану», присвяченої подіям Революції гідності. Її експонує Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові. Тут представили матеріали фондової колекції музею – світлини учасника подій Романа Метельського та мистецькі роботи художника Богдана Збризького.

Оглянути світлини та музейні експонати, які нагадують про події, що відбувалися на Майдані в Києві у 2013-2014 роках, можна у всі дні, окрім вівторка, з 10:00 до 17:00.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: