На Львівщині в навчальних закладах протягом місяця експонують виставки про Героїв Небесної Сотні

photo1708449314
Фото: ЛОВА

У навчальних закладах Львівської області відбувається національно-патріотичний проєкт «Герої Небесної Сотні – велич духу, слава чину, шана у віках», в межах якого організовують тематичні виствки.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської обласної військової адміністрації.

Там розповіли, що цими виставками проводить екскурсії старша наукова співробітниця Львівського історичного музею, авторка робіт на цих виставках Світлана Кочергіна для учнів, студентів та педагогів.

Ініціаторами меморіального виставкового проєкту є Львівський історичний музей та департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної військової адміністрації. 

Де проводять виставки та екскурсії

За інформацією ЛОВА, в межах проєкту в загальноосвітніх середніх школах, коледжах, вищих навчальних закладах, а також у народних домах упродовж місяця експонують виставки «Історії життя Героїв Небесної Сотні Львівщини», «Герої Майдану» та «Незалежна. Вільна. Безстрашна».

Так, виставки вже презентували у:

  • Ясниському закладі загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів ім. Памви Беринди Івано-Франківської селищної ради Яворівського р-ну – 15 лютого;
  • Львівській гімназії «Престиж» – 16 лютого;
  • Народному домі Стрия – 18 лютого;
  • Львівському ліцеї № 46 ім. В’ячеслава Чорновола – 19 лютого;
  • Зашківському ліцеї ім. Євгена Коновальця – 19 лютого;
  • Львівському національному університеті природокористування (м. Дубляни Львівського р-ну) – 20 лютого.

Як зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Іван Собко, ці виставки, ці екскурсії – особливі. У проникливих, емоційних розповідях – захоплюючі, вражаючі життєписи Героїв Небесної Сотні та їх родин. Надзвичайно важливо, що авторка виставки обрала саме таку концепцію і мету: переконливо показати, що справжній патріотизм, почуття любові до рідного міста чи села, до батьківського краю, до України, а також почуття відповідальності за їх теперішнє і майбутнє народжуються і виховуються насамперед в родині.

Фото: ЛОВА

Читайте також Революція Гідності: боротьба з Росією, яка розпочалась на Майдані

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: