Україна отримає від Великої Британії ще 200 ракет Brimstone, — британський міністр оборони

а
фото: прапори України та Великої Британії, lexinform.com.ua

Під час засідання уряду Великої Британії Грант Шаппс анонсував про постачання Україні ще 200 ракет Brimstone.

Про це повідомив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс під час виступу у британському парламенті у четвер, 22 лютого.

«Сьогодні я можу оголосити про нову партію з 200 ракет Brimstone, як подальше посилення захисту України», — зазначив міністр.

Він також сказав, що ці ракети раніше мали значний вплив на перебіг подій на полі бою в російсько-українській війні. Адже змусили якось російську армію відмовитися від своїх певних планів і відступити під час спроби переправи через річку.

Міністр оборони Великої Британії наголосив, що його країна навчатиме додаткову кількість українських військових спільно з іншими союзниками. Зокрема, разом вони планують провести навчання у першій половині 2024 року ще 10 тисяч людей.

Довідка

Brimstone — ракети  класу поверхня-поверхня або повітря-поверхня. Ракети розробив виробник MBDA UK для Повітряних сил Великої Британії.

Україна вже отримувала певну кількість ракет і пускових установок від Великої Британії для відбиття ще 2022 році. Зокрема після початку повномасштабної війни в травні 2022 року з'явились перші докази бойового застосування ракет проти окупантів.

Нагадаємо, що 15 лютого британський Міністр оборони Грант Шаппс оголосив, що Велика Британія і Латвія очолять «коаліцію дронів». У межах цієї цієї ініціативи Україна має отримати безпілотників на суму 250 мільйонів доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: