В Україні 60% компаній мають вакансії, при закритті яких віддають перевагу ветеранам, — дослідження

робота
Ілюстративне фото. Джерело: invak

Наскільки українські компанії готові брати на роботу ветеранів? Щоб зʼясувати це Work.ua підбив перші підсумки проєкту з працевлаштування ветеранів «Назустріч» і проаналізував відповіді підприємств, установ та організацій, що пройшли чекліст.

Про результати дослідження  ІА Дивись.info  повідомили в пресслужбі Work.ua.

Там розповіли, що перше запитання, на яке відповідають компанії: «Чи є на рівні найвищого керівництва організації розуміння важливості підтримки адаптації та працевлаштування ветеранів?». Як висновок, 3% компаній відповіли на це запитання «ні».

«У 36% компаній керівництво готово виділяти фінансові та інші ресурси, щоб організувати працевлаштування ветеранів, включно з інфраструктурою безбар’єрності, наявністю психологічної підтримки та змінами в корпоративній культурі. Ще 49% готові робити це частково. Лише у 10% роботодавців у розділі про кар’єру на офіційному сайті є інформація про готовність брати на роботу ветеранів, а у 32% — про те, як компанія підтримує ЗСУ. 8% компаній серед команди рекрутерів мають ветеранів на цій позиції», — розповіли в Work.ua.

Крім того у Work.ua додають, що у 78% роботодавців немає навчальних програм для рекрутерів, де б була розкрита базова інформація про військові навички ветеранів та ієрархія Збройних сил, що допомагають більше зрозуміти досвід військових та ветеранів.

Водночас, за даними платформи з пошуку роботи, 60% мають вакансії, при закритті яких віддається перевага ветеранам, лише 25% компаній вказують в описах вакансій, що відкриті для найму ветеранів. 

Детальніше з результатами дослідження можна ознайомитись тут.

Довідка

Під «компаніями» та «роботодавцями» вказано лише тих (1 325), які пройшли чекліст і є авторизованими роботодавцями на сайті Work.ua. 

За даними Work.ua, станом на сьогодні чекліст пройшли понад 1400 компаній із більш як 43 000 роботодавців на сайті Work.ua. Підкреслимо, що чекліст є інструментом самоперевірки. І найперше він призначений для того, щоб підприємства, установи та організації змогли провести внутрішній чекап та підсвітити ті аспекти, які варто доопрацювати. 

Читайте також Військовий рекрутинг до Сил оборони України на сайті з пошуку роботи, — перші підсумки

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: