На Львівщині відбудеться вечір пам'яті Героя Небесної Сотні Андрія Дигдаловича

image - 2024-02-22T171034.871
Андрій Дигдалович

У неділю, 25 лютого 2024 року, о 16.00 год у селищі Сокільники в Будинку культури «Просвіта» відбудеться вечір пам'яті Героя Небесної Сотні Андрія Дигдаловича.

Про це повідомили ІА Дивись.info в Будинку культури.

«Андрій - люблячий батько, мужній чоловік, що віддав своє життя за наше чесне, світле майбутнє. Під час події поговоримо про НЬОГО, про його захоплення, роботу, участь у Майдані. Будуть продемонстровані численні фото, почуємо спогади рідних і близьких Андрія.Також буде діяти виставка, яка ще ближче познайомить нас з Героєм . Будуть представлені речі родини, особисті речі Андрія, майданівська атрибутика» , розповіли організатори заходу.

Подія організована у співпраці сім'ї Андрія Дигдаловича, відділу культури, туризму, молоді та спорту Сокільницької сільської ради, Музею Гідності у Львові за підтримки Сокільницької сільської ради. 

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що у Сокільниках в березні відбудеться вечір пам'яті музиканта Богдана Стефури.

Андрій Дигдалович: що відомо

Андрій Дигдалович народився 3 червня 1973 року в селі Сокільники Пустомитівського району Львівської області.

За інформацією Музею Революції Гідності, Андрій Дигдалович ще з юнацьких років боровся з радянською системою. Коли ще навчався у школі (наприкінці 80-х) він придбав брошуру про Україну та роздав її однокласникам. Також він знімав із місцевих державних будівель радянські прапори. У 1991 році Андрій організував у Сокільниках осередок Товариства української мови імені Тараса Шевченка.

Одразу після школи юнак одружився з Наталею. Разом із дружиною виховували двох доньок – Андріяну та Анастасію. Тривалий час жили в місті Пустомити поблизу Львова. Андрій Дигдалович вів приватний бізнес, пов'язаний із пересувними атракціонами, облаштовував луна-парки, а згодом опанував будівельну справу. 

Захоплювався футболом. Грав за сільську команду «Кар’єр».

У 2004 році Андрій Дигдалович брав активну участь у Помаранчевій революції. А у 2013 році - в Революції Гідності. Після побиття людей на Майдані Андрій Дигдалович приїхав до столиці. Хоч і не служив в Афганістані, його зарахували до 8-ї сотні Самооборони Майдану, яку ще називали Афганською. 

У грудні 2013 року разом із побратимами Андрій Дигдалович стримував наступ «Беркуту» на Майдан. 20 січня 2014 року на вулиці Михайла Грушевського чоловік отримав поранення внаслідок пострілу з травматичної зброї й частково втратив зір. Певний час отримував допомогу від медиків Майдану. У лютому на кілька днів поїхав на лікування до Львова. На 20 лютого комендатурою Майдану було призначено церемонію нагородження, на якій Андрієві Дигдаловичу мали вручити відзнаку «За оборону Майдану».

Андрій Дигдалович брав участь в подіях 20 лютого на вулиці Інститутській, де у нього влучила куля. Тоді йому життя не вдалося врятувати. Чоловіку було 40 років. Похований у Львові на алеї героїв Личаківського цвинтаря.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: