Не проґавте грант: трійка можливостей для підприємців на Львівщині

Depositphotos_228885502_S
Фото: depositphotos.com.ua

Підприємці, які хочуть започаткувати власну справу чи розвинути потужності тієї, яка діє, мають змогу податись на грантову підтримку — безповоротну фінансову допомогу для реалізації проєктів. У часи російсько-української війни гранти надають здебільшого для представників мікро- малого та середнього бізнесу.

ІА Дивись.info розповідає, які нині є пропозиції для підприємців Львівщини.

Жіноче підприємництво

Жінки-підприємиці, які ведуть діяльність під час активних воєнних дій зможуть отримати фінансову підтримку на розвиток власної справи. Переможниця премії отримає 150 тисяч гривень. А всі фіналістки – грошові призи від 25 тис. грн до 100 тис. грн, консультаційну підтримку від компаній-партнерів. До фіналу потрапляь десять бізнес-ідей.

Фото: depositphotos.com.ua

Важливою умовою для участі є те, що бізнес повинен бути чинним, а не новоствореним. Учасниці варто заповнити інформацію на сайті та додати такі файли:

  • Презентація проєкту від кандидатки: досвід роботи, основні досягнення, проєкт розвитку і бізнес-план на 3 роки (максимум 12 сторінок у форматі ppt);
  • Відео про компанію і проєкт (на 2-3 хвилини);
  • Офіційний реєстраційний документ.

Оцінювати проєкти будуть за кількома критеріями: оригінальність та логічне обґрунтування, якість наданих документів (стратегічне мислення, бізнес-план) та якість презентації.

Заявки приймають до 24 березня 2024 року.

Інноваційні можливості

За розширеною програмою грантів середнього розміру для компаній, які створюють продукти та послуги з інноваційною складовою та/або фокусом на розширення та/або експорт можна отримати до 15 тисяч євро.

Зображення: InternetDevels

Від одного підприємства може бути подана лише одна заявка (пов’язані компанії не можуть подавати заявки). Підприємство має відповідати наступним критеріям:

  • юридичні особи – товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ), які є суб’єктами малого підприємництва у розумінні, визначеному Господарським кодексом України;
  • не менше 51% належить кінцевим бенефіціарним власникам, які є громадянами України;
  • чисельність працівників складає від 11 до 150 осіб на момент подання заявки;
  • річний дохід від будь-якої діяльності еквівалентний сумі до 10 мільйонів євро, визначений за середньорічним курсом Національного банку України;
  • продукт або послуга містить інноваційну складову та/або підприємство має потенціал до розширення та/або експорту;
  • підприємство не є відповідачем у судових та виконавчих провадженнях щодо корупційних правопорушень

Заявки приймають до 10 березня 2024 року.

Підприємства, які надають послуги з сушіння, зберігання та доробки зернових технічних культур, можуть отримати співфінансування до 36 мільйонів гривень.

Фото: архів Дивись.info

За програмою передбачено 10-15 проєктів співфінансування, з бюджетом від 18 до 36 млн грн кожен. Очікувані результати в межах одного проєкту:

  • щонайменше, додатково 70 ММСП отримають послуги з доробки, сушіння та/або зберігання зерна.
  • не менш ніж на 20 тисяч тон в рік збільшиться надання послуг ММСП зі зберігання зерна та/або не менш ніж на 50 тисяч тон в рік послуг по сушінню зерна;
  • не менше 50% від загальної кількості наданих послуг з доробки, сушіння та/або зберігання зерна отримають ММСП, які мають в обробітку (орендують) землі площею менше 500 га.

Заявки приймають до 18:00 3 липня 2024 року.

Як підприємцям не проґавити грант?

Керівниця відділу роботи із бізнесом «Інвест офісу», що діє у Львові, Олена Глинка, розповідала ІА Дивись.info про ключові правила написання та подачі заявки на грант.

Зокрема, бізнесменам варто звернути увагу не лише на чітке оформлення ідеї, а й коректність внесення даних, відсутність штрафів та судових впроваджень. Що ще варто знати — у матеріалі.

Головна світлина — depositphotos.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: