Шмигаль буде на кордоні з Польщею 23 лютого, — президент

image-77
Фото: REUTERS

У четвер, 23 лютого, прем'єр-міністр Денис Шмигаль спільно із іншими міністрами зі сфери товарообігу, прибуде на кордон України із Польщею. У них є готові рішення та пропозиції до польських колег.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на спільній пресконференції із пані прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен у Львові, передає ІА Дивись.info.

«Ця група на чолі з прем’єр-міністром України сьогодні буде на кордоні з Польщею», — сказав він.

Водночас глава зазначив, що не знає, чи прибудуть на цю зустріч польські колеги: «Чи будуть польські колеги...це їх особисте рішення. Завтра ми не можемо бути. Завтра у нас два роки цієї боротьби, два роки війни».

Водночас Зеленський подякував народові Польщі за підтримку України від початку повномашстабного вторгнення РФ.

«Для нас важливо зберегти наші відносини, але також і зберегти правду», — зазначив президент України.

Окрім цього, додав він, зерно з України не йде на польський ринок і це було бажанням польської сторони: «Але коли ми говоримо про транзит, це трішки поза європейським законодавством. Тому ми готові й будемо робити все, щоб вирішити це питання».

Нагадуємо, 21 лютого Зеленський провів селектор. На зустрічі обговорили низку питань, зокрема тему – блокування на польському кордоні. Глава держави доручив урядові до 24 лютого бути на кордоні із Польщею, аби вирішити питання із блокадою.

Нагадуємо, з 20 лютого протестувальники Польщі поблизу шести пунктів пропуску на кордоні з Україною почали жорсткішу блокаду. Окрім цього, неподалік пункту пропуску «Медика — Шегині» польські аграрії висипали з вагона українське зерно. Того ж дня пані генеральний консул Польщі у Львові Еліза Дзвонкевич попросила вибаченя в українців через дії своїх співвітчизників на польсько-українському кордоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: